Arınç’ın katılacağı panel iptal edildi

Arınç’ın katılacağı panel iptal edildi

Başbakan eski Yardımcısı Arınç’ın bugün Turgut Özal Üniversitesi’nde katılacağı Anayasa Çalıştayı’nın, “provokatif olaylar çıkabileceği” gerekçesiyle iptal edildi.

Başbakan eski Yardımcısı ve AKP kurucularından Bülent Arınç’ın katılacağı çalıştay iptal edildi.

Arınç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugün konuşmacı olarak katılacağımı duyurduğum Turgut Özal Üniversitesi’ndeki Anayasa Çalıştayı, rektörlüğün son dakikada aldığı bir kararla iptal edilmiştir. Rektörlük, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, ‘provokatif olaylar çıkabileceği’ şeklindeki ikazlarını iptale gerekçe olarak göstermiştir.

“Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte alınan bu karara uymak durumundayım. Sevgili öğrenciler, yukarıda izah ettiğim sebeplerden ötürü bugün sizlerle birlikte olamayacağımı üzülerek bildiriyorum.

“Gerek bugün Turgut Özal Üniversitesi’nde gerekse daha önce başka üniversitelerde, “davet kendilerinden gelmesine rağmen” yaşanan iptaller hakkında ve diğer konularda 18 Mayıs 2016 Çarşamba günü Twitter üzerinden açıklama yapacağımı da kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

Arınç, konuya ilişkin yarın Twitter üzerinden açıklamada bulunacağını da söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.