Akdoğan'dan tartışılacak sözler: HDP'li koalisyon facia olur

Akdoğan'dan tartışılacak sözler: HDP'li koalisyon facia olur

Son dönemlerde HDP'nin barajı geçmemesi için her türlü yola başvuran AKP iktidarının, HDP'nin barajı geçme ihtimalinden duyduğu rahatsızlığı sürüyor.

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, katıldığı hükümete yakın bir televizyon kanalında gündemdeki soruları yanıtlarken, konuşmasının ağırlıklı bir bölümünü HDP'ye muhalefet etmesine ayırması dikkat çekti. AKP'nin açıkladığı ve içinde "çözüm süreci" bile geçmeyen seçim bildirgesinin çok önemli olduğunu savunan Akdoğan, açıkladıkları "toplumsal sözleşme" içinde de yeni dönemin parametrelerinin bulunduğunu savundu. Akdoğan, seçimin "bir kader seçimi" olarak görülmesi gerektiğini belirterek, seçimlerde, "derin devlet, paralel yapı ve KCK'nin" ortak hareket ettiğini ileri sürdü ve "AK Parti'nin bu seçimleri kazanması, bu vesayet odaklarının temizlenmesi açısından önemlidir, bunlar olmadan o yeni Türkiye'yi inşa edemeyiz" şeklinde konuştu. 

'HDP'li koalisyon seçeneği faciadır'

Kılıçdaroğlu'nun "MHP ve HDP ile koalisyon kurabiliriz" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine de Akdoğan, kitlelerin böyle bir ihtimali taşıyamayacağının altını çizerek, HDP'li koalisyon seçeneğinin facia olacağını şu sözlerle ifade etti: "Bugün diyelim ki, HDP'yi parlatmaya çalışan birtakım çevreler var. Bu çevrelerin yaklaşımlarına bakın. Yani HDP'nin varlığına tahammül edemeyen, çoktan kapatılması gerektiğini düşünen ve çok ağır bir takım eleştiriler getiren ulusalcılardan tutun da başka bir takım çevrelere kadar. Bunların düşüncelerini HDP kitlesi ne kadar içine sindirilebilir veya HDP'nin bir takım aşırılıkları, siyasi zihniyetini oradaki insanlar ne kadar içine sindirebilir. Bunlar iki ayrı dünyadır. Bu yüzden ben, böyle bir şeyi facia gibi görürüm, böyle bir ihtimali de görmüyorum. AK Parti'nin çok rahat bir şekilde iktidarını koruyacağını düşünüyorum. Bu bir siyasi faciadır, intihar gibi bir şeydir."

HDP'nin barajı geçmemesi gerektiğini de, "Asıl olan Türkiye'dir, Türkiye'nin menfaatleri var, ona göre hareket etmemiz gerekir. Burada son bir ellerinde 'acaba HDP barajı geçerse bu oyun bozulur mu? Yani AK Partinin iktidarını bozabilir miyiz?' Şimdi HDP'ye sarılmış durumdalar, buna bel bağlayarak bir yere varmaya çalışıyorlar. Bu statükoyu bu niyetle, bu kumaşla hareket ettiği sürece hep başarısız olacak. Bunu ben söylüyorum akıllanmıyorlar. Şimdi farklı bir aktörle bunu tekrar zorluyorlar, bu HDP'ye de çok büyük zarar verir" sözleriyle dile getiren Akdoğan, HDP'yi kast ederek, "Onları şu anda bir şekilde kışkırtan, kullanmaya çalışan yapı, senin varlığına karşı ve geçmişten bu yana bu sorunu üreten zihniyet bunlar" ifadelerini kullandı. 

'HDP barajı geçmemeli'

HDP'nin barajı geçmemesinin yaratacağı etkinin sorulması üzerine de Akdoğan, "Hiçbir şey olmaz, kıyamet de kopmaz" diyerek HDP'nin barajı geçmemesi gerektiğini savundu. Akdoğan, "Barajın altında kalırsın, hiç de bir şey olmaz, bir dahaki seçimde de barajın üstüne çıkabilirsin. Sen demokrasiye inanıyorsan, bu siyasi rekabeti, kuralları kabul ettiysen bunu da içine sindireceksin" şeklinde konuştu. HDP'nin barajı geçmemesi halinde de "çözüm Süreci de kendi bağlamında yürüyeceğini" savunan Akdoğan, "Burada ana aktör, lokomotif AK Parti'dir. AK Parti denklemde olmadıktan sonra bunların hiçbiri olmaz" iddiasında bulundu. 

HDP'nin barajı geçme ihtimalini de, "PKK silah bırakmasına" bağlayan Akdoğan, "Sen silahları gömersin, ondan sonra millet sana barajı da geçirtir, gerekirse daha fazla temsil gücüne de sahip olursun, demokratik siyasette önün açılır. Artık demokrasi bir kapasiteye ulaştıysa, artık silahın tamamen devre dışı kalması lazım" dedi. 

"Batıda başka bir imaj oluşturmaya çalışırken Doğuda da hala bildiğin gerilim üzerinden bir şey yapmaya çalışıyorsun" sözlerine bir kez daha HDP'yi hedef alan Akdoğan, " Bu kabul edilebilir bir durum değildir, bunun için de devlet gerekeni yapacaktır" diyerek mesaj verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum