Akdoğan: Hakkari'de başka bir hukuk uygulanıyor

Akdoğan: Hakkari'de başka bir hukuk uygulanıyor

Hakkari'de kayyuma karşı başlatılan açlık grevinin yapıldığı DBP il binasına yapılan baskında 27 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösteren HDP Hakkari Milletvekili polisin tutumuna tepki gösterdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari belediyesine Kayyum atamasını protesto etmek amacıyla aralarında belediye eş başkanvekilleri Fatma Yıldız ve Şaban Alkan ile belediye meclis üyeleri, HDP ve DBP il yöneticilerinin başlattığı açlık grevi eylemi polis baskına uğradı.

DBP il binasındaki açlık grevine katılan ve grevcilere destek veren 27 kişi yaka paça gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların çoğunun ters kelepçe ile kelepçelendiği baskın sırasında DBP il binasının yanı sıra DBP’ye Bağlı Siyaset akademisinde de arama yapıldı. Çok sayıda parti afişi ve kitaba el konulan baskın sonrası açıklama yapan HDP  Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, polisin tutumuna tepki gösterdi.

Dün başlayan açlık grevi eylemini yapıldığı DBP il binasının zırhlı araçlar ve yüzlerce polisin katılımı ile adeta kuşatıldığını anlatan Akdoğan, partide bulunan grevciler ve anlara destek vermeye gelen vatandaşların gözaltına alındığı söyledi.

Hakkari'de çok farklı bir hukuk uygulandığını savunan Akdoğan,  "Ülkenin tamamında uygulanan OHAL'in dışında Hakkari'ye özgü bir olağan sütü hal durumu var. İç işleri Bakanlığı izni ve kanunlar çerçevesinden kurulan bir parti basılıyor. Partiye geldiğimde 'Siz vekilsiniz diye dokunulmazlığınız var diye sizleri alamam yoksa sizleri de gözaltına alırdım' diyecek kadar saygısızlaşan bir sistem ile karşı karşıyayız. Yaşlı annelerimize burada çok sert bir şekilde müdahale edildi. Burada bulunan herkese gözaltı yapıldı ki insanlarımız buradan uzaklaşsın. Amaç siyasi partimizi yalnızlaştırmak ve toplumdan soyutlamaktır.Dün KCK davalarını hazırlayan ve yargılama yapan bütün hakim ve savcılar nasıl ki bugün tutukluysa, bugün belediye başkanlarımıza kelepçe vuranlarda bir gün o kelepçeyi kollarında görecektir” dedi.

Akdoğan şunları söyledi  “Bugün buraya yollanan ve halkın iradesi yerine konulan kişinin bu iradeyi temsil etmemesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Buradan tekrar belirtelim ki direnmeye devam edeceğiz. Bunun herkesin bilmesini istiyoruz. Bu yetkiyi ve onuru halk bize verdi. Bu zihniyeti buradan tekrardan kınıyoruz” dedi.

Gözaltına alınan 27 kişi Hakkari Emniyet  Müdürlüğü TEM şubede tutulduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.