’48 Kürt üniversite öğrencisi neden okuldan uzaklaştırıldı?’

’48 Kürt üniversite öğrencisi neden okuldan uzaklaştırıldı?’

HDP’li Aycan İrmez, Başbakan Yıldırım’a Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 48 Kürt öğrencinin neden üniversiteden uzaklaştırıldığını sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 48 Kürt öğrencinin üniversiteden uzaklaştırılmasını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, Süleyman Demirel Üniversitesi’nde 28 Aralık 2015 tarihinde Roboski anmasına katılan öğrenciler yaklaşık 400 kişilik eli taşlı, sopalı bir grup tarafından saldırıya uğramış ve saldırının ardından üniversitenin kütüphanesine sığındığını ifade eden İrmez, gelen polis ekibi eli sopalı saldırganları değil, saldırıya uğrayan ve kütüphaneye sığınan öğrencileri gözaltına alındığını, gözaltı sonrası 48 öğrencinin okuldan uzaklaştırıldığını belirtti.

İrmez, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

* Süleyman Demirel Üniversitesi yönetimi tarafından 48 öğrenciye hukuksuz ve gerekçesiz bir şekilde verilen ‘yükseköğretim kurumundan çıkarılma’ cezasının geri çekilmesiyle ilgili başlatılan herhangi bir çalışma var mıdır? Yok ise gerekçesi nedir?

* Süleyman Demirel Üniversitesi’nde söz konusu hukuksuz ve gerekçesiz ceza kararı veren yönetim üyelerine dair başlatılan herhangi bir soruşturma var mıdır? Yok ise gerekçesi nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.