Ümit Yazıcıoğlu

Ümit Yazıcıoğlu

Tekmanlılara çağrı

Tekmanlılara çağrı

Bildiğiniz gibi 12 Haziran’da seçimler var. Erzurum da coşkulu bir seçim yapacak. Malumunuz bu seçim sıradan bir seçim değil. Halkımızın ve Tekman’ın kaderi birçok bakımdan bu seçime göre şekillenecek. Kürt ve insanlık tarihinde paha biçilmez bir yere sahip olan Tekman’ın alacağı tavır birçok bakımdan önem taşıyor.

Her şeyden önce Tekman’ın bu seçimlerle birlikte gerçek köklerine ve kimliğine sahip çıkması gerekiyor.

Tekman üzerinde oynanan oyunlara son vermelidir. Onu karanlık ve gerici kuşatma altında tutmak isteyenlere cevap vermelidir.

Tekman Şeyh Said’in 1925de ilk özgürlük mücadelesi başlattığı, idam sehpasına giderken "Şu anda fani hayata veda etmek üzereyim. Halkım için feda olduğuma pişman değilim. Yeter ki torunlarım düşmanlarıma karşı beni mahcup etmesinler," diyen ŞehidŞeyh Said’in 6.Ocak 1925 de konakladığı, 1925 Kemalist rejimi tarafından ipe çekilen Miralay Cibranlı Halit Bey, Yusuf Ziya Bey ve onun  kardeşi Teğmen Ali Rıza Beyin misafir olduğu, büyük din âlimi  Molla Ömer’eDımıli'nin, Şeyh Selahaddin'in,  Şeyh Muhammed Said Fırat'ın, Sezai Karakuşun, Melle Fetih'in, Selim BeğiTatosun, Eme BeğiGundeMira'nın, Eşref Beğizoğni'nin, Mehmet Şerif Sarıkan'e Çukuri 'nin, Cami Öztürk'ün  yetiştiği, onurlu bir topraktır.

Şimdi her zamankinden daha fazla bu onurlu tarihe sahip çıkmanın, geleceği bu onurlu geçmiş üzerinde şekillendirmenin zamanıdır. Böylesine onurlu bir geçmişi ve tarihi olan Tekman mütahitlere, bir gecede zengin olanlara, bir gecede villa dikenlere, yerel idareyi ceplerine boşaltan tefecilere  terk edilmemelidir.

Şimdi Tekman halkı seçime giderken tercihini doğru yapmalıdır. Hiç şüphe yok ki Emek, demokrasi ve özgürlük bloğu bağımsız milletvekili adayı Sebahattin Yılmaz bu doğru tercihin adresidir.

Sebahattin Yılmaz’ı size tanıtmama sanıyorum gerek yok. Kendisi aslen Hınıs doğumlu. Şu kadarını söylemek gerekirse Sebahattin Yılmaz  bu halkın en temiz evlatlarından birisidir. Halkı için, demokrasi ve özgürlük için ağır bedeller ödemiş bir siyasetçi ve Erzurumludur. O aynı zamanda Tekman’ın aydınlık yüzü, emek, demokrasi ve özgürlük tutkusunun adıdır.

Halkımızdan ve  tüm Tekmanlılardan ricam bu seçimde Sebahattin Yılmaz etrafında kenetlenilmelidir. Özelliklede dindar halkım AKP’nin yalanlarına ve sahte vaatlerine kanmamalıdır. Bilakis ve Mutlaka, ama mutlaka Sebahattin Yılmaz’ı sandıktan birinci olarak çıkarmalıdır. Kanaatimce  Bütün Tekman’lılar Sebahattin Yılmaz’ı desteklemek için acilen harekete geçmelidir. Güç ve enerjisini Emek, Demokrasi ve Özgürlük bloğu adayı Sebahattin Yılmaz’ın seçim başarısına harcamalıdır.

Değerli Halkım,

Değerli Tekmanlı kardeşlerim,

Varsa aranızda küskünlükler, kırgınlıklar, siyasi kısır çekişmeler bir taraf bırakılmalı, herkes 12 Haziran’da onurlu Tekman’ın geleceği için güç ve enerjisini Sebahattin Yılmaz’ın etrafında birleştirmelidir.

Sizin yetindirdiğinizAvrupa’da yaşayan  bir evladınız olarak, sizden birisi olarak 12 Haziran’da sandığa gidip bağımsız aday Sebahattin Yılmaz için oy kullanacağınıza eminim.

Dolayısıyla  gurur ve onur hepimizin olsun. Bütün Tekman’ın, bütün Erzurumluların ve Halkımızın olsun.

Şimdi emek, demokrasi ve özgürlük zamanıdır.

Şimdi Sebahattin Yılmaz’ı meclise gönderme zamanıdır. Şimdi birlik zamanıdır.

Şimdi Tekman’ın sözünü söyleme zamandır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Ümit Yazıcıoğlu Arşivi