Özgür Amed

Özgür Amed

Din kardeşi Recepler ve Hizmet Sopası

Din kardeşi Recepler ve Hizmet Sopası

**Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda TOKİ-KENT'e çevirdiği Van’a gelen Başbakan ve şürekası, insanların gözünün içine baka baka dalga geçer gibi “Biz sizi Kürt olduğunuz için mi seviyoruz? Vanlı olduğunuz için mi seviyoruz? Hayır! Biz sizi Allah rızası için seviyoruz!” demişti. Allah’ını bu kadar seven insanın her şeyinden şüphe etmek sünnettir. İnsanlık borcudur… Pazar günü Amed Yeniköy mezarlığında Kürt halkıbir defin işlemi için 3 gün polis ile çatışmak zorunda kaldı. Yani ölülerimizi gömmeye bile izin yok. Bu hangi dinin bir öğretisi? Bu hangi inancın muhteşem sorumluluğu?

Hele sen! Hele "Dağda ölen insana da ağlamayan insan değildir” diyen Amed Emniyet Müdürü Recep Güven! Bir Recep İvedik’te mi olamadın be adam? Tabuta su sıkmak nedir Allah aşkına?İnsanların omzunda ki bir ölüye su sıkmak nedir Recep? İşlemediğiniz ne günah kaldı? Bitti mi fantezileriniz? Bu nasıl korkudur. Bu nasıl bir aşağılık ruh halidir. O mezarlıkta 3 gün zulmünüze uğrayan tüm insanlar bil ki sana ve başbakanına acıyor. Başka da bir şey değil yani!

**

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyıp da kanında bozukluk olmayan, sütünde bozukluk olmayan PKK'ya destek olmaz. Biz kardeşiz. Biz kimseyi ırkından, dininden dolayı ötelemiyoruz'' dedi.

He bi sen eksiktin Bayraktar. Buyur hele geç otur yiğidim. Soluklan bi… Geri zekâlı tarzı bina yapmaktan yorulmuşsundur. Hem kanı bozuk seans filmleri geçti artık! Gösterimden kalkalı çok oldu. Senin zekası eksinin altında orjine doğru tam ileri demokrasi ile giden bakan arkadaşların senden önce defalarca bu materyali kullandı.Hatırlarsan en son Ermeni sınırına da dayanmıştık. Aradığınız kimlik mimlik û quna kerêye ulaşılamıyor maalesef. Daha sonra tekrar deneyiniz pls… Te go erê?

**

Polis Akademisi Başkanlığı’na atanan Prof. Remzi Fındıklı, Hasılı Kelam/Özlü Sözler adıyla bir kitap yazmış. Kitaptan bazı özlü sözler şöyle: Derin devlet, gizli devlet, yani askerdir… Devletin derini olmaz, milletin derini olur… Dinsiz insan, dengesiz ve densiz insandır… Askeri müzik ne kadar müzikse askeri hukuk da o kadar hukuktur… Türk yargısı bağımsız değil bakımsızdır… Bal arıdan, kavga karıdan olur. Fakirlik fikirsizliktir fakirin aklı olsa, fakir olmazdı… Erkeğin göbeklisi kadının da bebeklisi makbuldür…

İşte böyle şahane sözleri var. Kafka, Camus, Tolstoy, Mevlana… Bye bye hepinize!

**

Türkiye Büyük Millet Meclisi alışılmışın dışında bir eyleme tanıklık etmiş. İşsiz olduğunu söyleyen bir kişi Meclis'in arka bahçesindeki söğüt ağacına çıkmış. Eylemcinin yanına gelen CHP milletvekili Ensar Öğüt ise borçları olduğunu söyleyen eylemciye cebinden çıkardığı 700 lirayı verip ikna ederek aşağı indirmiş. Devlet yarattığı işsizlik ordusunun neferlerini böyle de havalandırır. Tırmandır. Psikoloji bırakmaz. Lakin o abenin yerinde olsam her ay düzenli gider tırmanırım bir ağaca. Her ay bir vekil 700 verse, biri de xêrine sigorta yapsa al sana iş…

**

Zaman gazetesi yazarı ve Fethullah Gülen’in sağ kolu olarak bilinen Hüseyin Gülerce 'dönüşümünü' anlatmış: Üzerinde 'Allah rızası için vur' yazan sopalarla solcu dövmeye giderdik. Derin devlet bizi birbirimize vurdurdu…

Ee şimdi çok mu farksız? Şimdi de üzerinde hizmet yazılı sopalarla dövmediğiniz kesim kaldı mı? Yeme bizi kakacan! Yeme bizi xoşewîstê sopalî…

**

Samsun Üniversitesi 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi bilimde çığır açacak bir buluşa imza atmış. Kök hücre tevadisinde şimdiye kadar ki en mühim aşamaya gelinmiş ve bazı yöntemler ile dünyada bir ilke imza atmışlar… Tamam daha fazla preze atamayacağım! Ne kök hücresi ne hali… Ne tıpı ne bilim üretmesi! Peki ne? Şöyle efenim: Tıp fakültesi öğrencileri ve hocaları “Tekwando dersleri” eğitimini almaya başlamış. Amaç hasta yakınları ve ya hastalardan korunmak. İşte Türkiye’de ki örnek bir eğitim modeli… Akıl fikir ya rabbi!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
22 Yorum
Özgür Amed Arşivi