İŞKUR duyurdu: Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı

İŞKUR duyurdu: Engelli ve eski hükümlü proje başvuruları başladı

Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Hakkâri’de Engelli ve Eski Hükümlü projelerin başvuruları başladığını duyurdu.

Hakkâri İŞKUR Müdürlüğü'nün son açıklamasına göre, engelli vatandaşlara sağlanan hibe desteği miktarı 150 bin TL'den 400 bin TL'ye, eski hükümlülere verilen desteklerin miktarı ise 110 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseldi.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, 2024'ün 1. Dönemi için proje başvurularının başladığı belirtildi. İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engellilere 400 bin TL'ye kadar ve eski hükümlülere 300 bin TL'ye kadar destek sunacak.

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceği vurgulandı.

Engellilere ve eski hükümlülere sağlanacak destek miktarlarına dair açıklamaların yanı sıra, engelli ve eski hükümlülerin işe yerleştirilmesi, işyerine uyumun sağlanması gibi konuları içeren 2024'ün 1. dönem proje başvuru süreci de başladı. Onaylanan projelere, engellilere 400 bin TL'ye kadar ve eski hükümlülere 300 bin TL'ye kadar destek verilecek. Kurslar ve işe uyum projeleri için ise komisyonun uygun gördüğü miktarlarda mali destek sağlanacak.

Kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülerin projelerini Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

Proje başvuru rehberi ve formlarına Kurumun resmi web sitesinden erişilebilir.

Desteklenecek projeler arasında engellilerin kendi işlerini kurmalarını teşvik eden projeler, eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarını hedefleyen projeler, işe yerleştirme ve uyum projeleri, destek teknolojileri, istihdamı artırıcı mesleki eğitim ve korumalı işyeri desteğine yönelik projeler bulunuyor.

Konu ile ilgili (2024/2. Dönem) proje başvuru rehberi, kılavuzu ve formlarına www.iskur.gov.tr adresinde yer alan duyurular bölümünden ulaşılabilir.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.