Yüksekova'da yeni evlenecek birçok çift ikinci el eşya bakıyor

Yüksekova'da yeni evlenecek birçok çift ikinci el eşya bakıyor

Beyaz eşya ve mobilyada yükselen fiyatlar Yüksekova'da yeni ev kuracak olan çiftleri ikinci el ürün satan iş yerlerine yönlendiriyor.

Yüksekova'da evlenip yuva kurmayı planlayan bazı çiftlerin, beyaz eşya ve mobilya alma tercihleri ikinci el eşya dükkanları oldu.

Yüksekova'nın Yeşil dere mahallesinde ikinci el veya sıfır defolu ürün satıcısı Fatih Kutluk, "2 yıldır Yüksekova'da ikinci el eşyalara rağbet olduğu için bu sektöre girdim. Halk sıfır eşya almakta güçlük çekiyor. Ekonomik daralma sonucu insanlar, alternatif yollara başvuruyor" dedi.

ikinciel2.jpg

"Millet mağdur"

Kutluk, özellikle yeni evlenecek çiftlerin ekonomik zorluklardan dolayı sıfır ürün alamadığının altını çizerek, "Özellikle evlenmek isteyen çiftlerin tercihi 2. el ürünler oluyor. Her şeyin pahalılığı onları zorluyor en azından beyaz eşya konusunda makul bir fiyatla eksiklerini tamamlamak istiyor. Kısacası millet mağdur, o yüzden bu yollara başvuruyor. Biz halkımızın bu mağduriyetini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Temiz ve kusursuz ürün almalarına yardımcı oluyoruz. Sattığımız ürünlere garanti de oluşturuyoruz. Sonradan çıkacak olumsuz bir durumda ürün tamiri ve nakliyesini kendimiz yapıyoruz" dedi.

ikinciel3.jpg

Günde 3-4 ürün sattıklarını belirten Kutluk, "İkinci el beyaz eşya ve mobilya satışları kesinlikle kötü bir tercih olarak algılanmamalı. Herkes sıfır ürün almak ister ama ekonomik güçlükler bazen farklı alternatiflere yönlendirebiliyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alternatifleri değerlendirebilir" dedi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.