Yüksekova'da öğrencilere ve işsiz mezunlara robotik kodlama eğitimi veriliyor

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta robotik kodlama eğitimi veriliyor.

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor" projesi ile öğrencilere tasarım, robotik kodlama ve arduino ile mobil programlama alanlarında eğitim veriliyor.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projede robotik kodlama kursunda eğitim veren Bilgisayar Mühendisi Dilvin Yaşar, Yüksekova Haber'e yaptığı açıklamada amaçlarının mezun, işsiz ve öğrencileri eğitmek olduğunu ifade ederek, "Eğitim bünyesinde temel robotik kodlama, yazılımlar, android ile mobil proglama derslerimiz olmak üzere birçok alanda ders vermekteyiz. Hafta içi ve haftasonu olmak üzere full çalışıyoruz. Şuan bulunduğumuz kurs temel robotik kodlama kursu. Haftaiçi de Android ile mobil programlama dersimiz mevcut. Buna da genelde mezun olup işi olmayanlar eğitim almaya geliyor" dedi.

kodlama2.jpg

Kursun sonunda Avrupa Birliği onaylı sertifika veriliyor

Hakkari Valisi Ali Çelik'in söz konusu projenin önemli bir boyutunda kendilerine yardımcı olduğunu belirten Yaşar, "Son teknoloji bilgisayarlar kullanıyoruz. Proje kapsamında aynı zamanda öğrencilerimizin ulaşım ve yemek hizmetini de sağlıyoruz. Ramazan ayında olduğumuz için şimdilik kumanya veriyoruz. Temel robotik kodlama kursumuz 1 ay sürüyor. Kursun sonunda Avrupa Birliği onaylı bir sertifika veriyoruz. eğitim başarıyla tamamlayıp sertifika alan öğrencilerimiz istihdam olanağı bulabilecekler. 3 ayın sonunda bu projemiz kapanıp yeni bir kursumuz başlayacak. Yeni dönemde yeni öğrenciler alacağız" dedi.

kodlama3.jpg

Kurs öğrencilerinden Büşra Duman, her türlü teknik imkanla iyi bir eğitim aldıklarını belirterek, "3D yazılımlar öğreniyoruz. Herhangi bir robotu kendimiz tasarlayıp kodlayabiliyoruz" dedi.

Kurs öğrencilerinden Aynur Kılıçak ise 3 haftadır kursa geldiğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.