Meta yeni yapay zeka çipini tanıttı

Meta yeni yapay zeka çipini tanıttı

Meta, yapay zeka iş yükleri için tasarlanmış çip ailesi MTIA'nın yeni neslinin detaylarını paylaştı.

Meta tarafından yapılan açıklamada, MTIA'nın ilk versiyonuna kıyasla önemli performans iyileştirmeleri sunan en son sürümünün piyasaya sürüldüğü belirtildi. Şirketin yapay zeka altyapısına yapılan büyüyen yatırımın bir parçası olan MTIA'nın, Meta'nın ürün ve hizmetlerinde yeni ve daha gelişmiş deneyimler sunmak için mevcut ve gelecekteki yapay zeka altyapısını destekleyeceği vurgulandı.

Açıklamada, yapay zeka modellerinin giderek karmaşık hale gelmesi ve bu modelleri desteklemek için gereken bilgi işlem kaynaklarının artması nedeniyle, Meta'nın bu alana olan yatırımlarının gelecek yıllarda artması bekleniyor. Geçen yıl tanıtılan MTIA'nın ilk neslinin aksine, yeni neslinin bilgi işlem ve bellek bant genişliğini iki katından fazla artırarak yüksek kalitede öneri modellerini daha verimli bir şekilde sunmayı amaçladığı belirtildi.

Yapay zeka çip pazarındaki rekabetin artmasıyla birlikte, Nvidia, Intel, Alphabet gibi şirketlerin ardı ardına yeni ürünlerini tanıttığı ifade edildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.