Yüksekova esnafının başı toz toprakla belada

Cadde ve sokakları kış mevsiminde buz, kar ve çamurdan, yaz mevsiminde de tozdan geçilmeyen Yüksekova’da bu yıl da aynı tablo hakim. Esnaf belediye ve karayollarından temizlik ve peyzaj çalışması bekliyor.

Cadde ve sokakları kış mevsiminde buz, kar ve çamurdan, yaz mevsiminde de tozdan geçilmeyen Yüksekova’da bu yıl da aynı tablo hakim. İlçede atlatılan her kış mevsimi arkasında bir enkaz bırakıyor. Yeni yapılan yollar, alt yapı, çevre düzenlemeleri, kaldırımlar her yıl doğal bir afet şeklinde geçen kış mevsimi nedeniyle zarar görüyor.

Yüksekova esnafı, cadde ve sokakların temizliği için karayolları ve belediyenin daha fazla gayret sarf etmesi gerektiğini düşünüyor. Özellikle yolların tozlu ve çamurlu olması, altyapı eksiklikleri günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor. Esnaf, belediyeden ve Karayolları'ndan acil çözümler talep ediyor.

"Karayolları işçisi mi olacağız yoksa kendi işimizi mi yapacağız bilmiyoruz"

İpekyolu Caddesi üzerinde iş yeri bulunan esnaflardan Ziya İliş toz toprak içinde olduklarını belirterek, “Bu cadde üzerindeki logar kapaklarını görüyorsunuz çoğu zarar görmüş. Biz verdiğimiz vergilerin karşılığını alamıyoruz. Hizmet yok, çok zor durumdayız. Dükkanlarımızı sabahları her gün temizliyoruz, süpürüyoruz. Karayolları işçisi mi olacağız yoksa kendi işimizi mi yapacağız bilmiyoruz. Kkarayolları da iş yapmıyor hakikaten. Ben yaklaşık 20 yıla yakındır buradayım, 20 yıl da devam ediyor. Kendi çabalarımızla dükkanlarımızın önünü temizliyoruz. Nereye kadar? Karayolları görevini yapmıyor, belediye yapmıyor hiç kimse yapmıyor ama vergiye gelince de hiç kimseyi de affetmiyorlar” dedi.

esnaf2.jpg

"Belediye sadece bizi bu tozdan bile kurtarsa ciddi bir iş yapmış olacak"

Fatih Geylani ise esnaf olarak orta refüjlerin toz toprak halinde olması nedeniyle çok sorun yaşadıklarını belirterek, “Yüksekova’mızın tozdan arındırılmasını istiyoruz. Özellikle belediye başkanımızdan ricamızdır biz Yüksekova halkı olarak belediyeden çok ciddi bir talebimiz yok sadece bizi bu tozdan kurtarması bile gerçekten belediyenin ciddi anlamda bir iş yaptığını gösterecektir. Bizim Karayollarının sorumluluğunda sanırım ama ben buradan belediye başkanına bir çağrıda bulunmak istiyorum belediye başkanı elini taşın altına koyup biz esnaflar olarak da elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Yüksekova‘yı bu tozdan kurtarmak istiyoruz çünkü gerçekten insanların geçişi ciddi anlamda problem. Yani biz çarşıda gezemiyoruz, çarşıda gezdiğimizde bir tur attığımızda sanki Yüksekova’nın tüm tozu vücudunuza yapışmış gibi hissediyoruz. Bundan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Tekrar söylemek istiyorum, belediyeye başkanlığına ricamızdır esnaf olarak biz elimizi taşın altına koymaya hazırız gerekirse bir gün belirlesinler komple esnaf olarak halk olarak Yüksekova’yı temizlemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum