Doğaseverler Derecik'te doğa yürüyüşüne çıktı

Doğaseverler Derecik'te doğa yürüyüşüne çıktı

Yüksekova'da bir araya gelen doğaseverler, Derecik'de doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği (YEKDASDER) üyeleri, her hafta olduğu gibi bu hafta da bölgenin gizli güzelliklerini keşfetmek için bir etkinlik düzenledi.

Sabah saatlerinde Cengiz Topel Caddesi'nde buluşan 40 kişilik grup, bu haftaki rotalarını Derecik ilçesinde bulunan şelaleler, kanyonlar ve zirveler olarak belirledi. Yüksekovalı dağcılar, bölgenin dağlarını adım adım keşfederek günün keyfini çıkardılar.

YEKDASDER Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar Aykut, Derecik'te bulunan ve Vapura benzediği için Vapur Tepe olarak adlandırılan tepeyi gezdiklerini belirterek, "Vapur Tepe 2018 metre yüksekliğinde. Dünyaca ünlü Moai heykellerine benzer bir yapı karşımızda var" dedi.

Dağcılar, doğa yürüyüşleriyle hem spor yapıyor hem de bölgenin doğal güzelliklerini keşfederek doğa ile iç içe olmanın tadını çıkarıyorlar. Bu etkinlikler aynı zamanda bölgenin turizm potansiyelini artırmaya da katkı sağlıyor.

Doğaseverler Derecik'te doğa yürüyüşüne çıktı

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.