Yüksekdağ Alevilerle bir araya geldi

Yüksekdağ Alevilerle bir araya geldi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ İstanbul programı kapsamında Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı'nın dayanışma yemeğinde Alevi yurttaşlarla bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu akademisyenlerin yargılandığı davanın duruşmasının ardından Esenyurt'ta 1995 yılından bu yana faaliyet gösteren Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Boy Düğün Salonu'nda düzenlenen Birlik ve Dayanışma Gecesi'ne katıldı. Yüksekdağ'a HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Asya Güzel de eşlik etti. Dernek yöneticileri tarafından karşılanan Yüksekdağ, geceye katılan Alevi yurttaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Alevi deyişleri ile başlayan gecede yapılan konuşmalarda vakfın faaliyetleri anlatıldı. Yapılan konuşmalarda Maraş'ta Alevilerin bulunduğu köylere yapılması planlanan kamplara tepki gösterildi ve savaş politikalarına karşı barış için mücadele birliği mesajları verildi. Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Emin Yılmaz yaptığı konuşmada, insanca ve yan yana yaşamak için mücadele ettiklerini söyledi. Yılmaz, "Savaş yerine barışın filiz vermesi, inanarak verdiğimiz mücadele ile olacak" diye konuştu. 

Yüksekdağ gecenin ardından Ankara'ya gitmek üzere İstanbul'dan ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.