Şoförler Odası Başkanı Durna'dan yol tepkisi: İlla bir canımızın gitmesi mi lazım?

Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, Yüksekova'yı Hakkâri Merkez ve Van iline bağlayan kara yolunun bozuk bölümlerine dikkat çekerek yapılan çalışmalarla ilgili kendilerine bilgi verilmediğini söyledi.

88 yıl önce ilçe olan Hakkari'nin merkezden de büyük ilçesi Yüksekova'nın yol sorunu bitmiyor. İlçeyi Hakkâri Merkez ve Van iline bağlayan kara yolu halen bir köy yolunu andırırken yapılan tünel çalışmaları ise devam ediyor.

Yüksekova Haber'e konuşan Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selami Durna, ilçede devam eden yol ve tünel çalışmaları ile ilgili sağlıklı bilgi alamadıklarını belirterek, "Yeni köprü Yüksekova arasındaki karayolu gün geçtikçe daha da bozuluyor. Neredeyse tamamı heyelan bölgesi olmuş durumda. Her gün taşların iniyor. Keskin virajlar çok. Sel tahribat riski yüksek. Büyük risk taşıyan bu yolun biran önce bitirilmesi gerekiyor. İnsanların can ve mal güvenliği nedeniyle önem arz etmektedir" dedi.

yenikopru1.jpg

"Şu anda yol tek şeritli olarak trafiğe açık"

Özellikle çöplük bölgesinde oluşan heyelanın yolu tamamen trafiğe kapatabileceğinin altını çizen Durna, "Söz konusu noktada şu anda yol tek şeritli olarak trafiğe açık. Türkiye cumhuriyeti tarihinde bu yolların bu şekilde olması kabul edilecek bir durum değil. Bununla alakalı bizim talebimiz bizim isteğimiz özellikle Sayın Ulaştırma Bakanımızdan, ondan sonra Karayolları Bölge Müdürü, Karayolları Genel Müdürlüğü'nden ricamız, talebimiz bir an önce çalışması devam eden tünellerin bitmesidir. Halkımızın isteği halkımızın talebi bu yöndedir" dedi.

yol2.jpg

"Halkımız da artık araçlarıyla seyahat etmekten korkuyor"

Günde yüzlerce aracın söz konusu güzergahtan geçtiğini belirten Duran, "Bu araçlardan içerisinde 20-30 yolcusu olan otobüsler ve minibüsler de geçiyor. Allah etmesin bu aralardan birine dağdan kopan kaya parçalarının isabet etmesi durumunda büyük bir facia yaşanır. İlla bir canımızın gitmesi mi lazım? Bizim tek dileğimiz talebimiz bu tünellere biraz daha önem verilsin biraz daha sıklaştırsın. Bu çalışmalar bir an önce bitsin. Halkımız da artık araçlarıyla seyahat etmekten korkuyor" dedi.

yol3.jpg

"Ekonomik ve ticari açıdan da önem arz etmektedir"

Söz konusu karayolunun aynı zamanda uluslararası bir yol olduğunu hatırlatan Durna, "Bu yol 2 tane gümrük kapısına ulaşımı sağlıyor. Ekonomik ve Ticari açıdan da önem arz etmektedir. Bir an önce bu çalışmaların bitmesi yönünde tekrardan çağrı yapıyoruz. İnşallah sesimiz duyulur" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum