Tahir Elçi davası ile ilgili 14 barodan ortak açıklama

Tahir Elçi davası ile ilgili 14 barodan ortak açıklama

Tahir Elçi'nin katledilmesine dair görülen dava sürecinde, sanıkların beraat talebine karşı aralarında Hakkari, Şırnak ve Van barolarının da olduğu 14 baro ortak bir açıklama yaparak tepki gösterdi.

"Faili meçhul cinayet yoktur, aydınlatılmamış cinayet vardır" başlığıyla yapılan açıklamada, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin davanın son gelişmelerine değinildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sunulan mütalaada, sanık polis memurlarının beraatına karar verilmesi talebinin hatırlatıldığı açıklamada, bu durumun kamuoyunda büyük tepki uyandırdığı vurgulandı.

Açıklamada, cinayetin yaşandığı yerde onlarca kamera bulunmasına rağmen, sürecin etkisiz bir şekilde ilerlediği ve adaletin sağlanamadığı ifade edildi. Elçi'nin avukatları ve hukuk kurumları tarafından talep edilen araştırmaların dikkate alınmadığı ve faillerin korunduğu belirtilerek, cezasızlığın adım adım örüldüğüne dikkat çekildi.

Baroların açıklamasında, siyasal cinayetlerin aydınlatılması için ciddi bir toplumsal, siyasal ve yargısal iradeye ihtiyaç olduğu vurgulanarak, "Faili Meçhul Cinayet Yoktur Aydınlatılmamış Cinayet Vardır" sözlerine atıfta bulunuldu. Açıklamada, cezasızlık travmalarına bir yenisinin eklenmemesi ve hukuki sürecin takipçisi olunacağı kamuoyuna duyuruldu.

Açıklamayı yapan barolar: Adıyaman Barosu, Ağrı Barosu, Batman Barosu, Bingöl Barosu, Bitlis Barosu, Tunceli Barosu, Hakkari Barosu, Kars Barosu, Mardin Barosu, Muş Barosu, Siirt Barosu, Şanlıurfa Barosu, Şırnak Barosu, Van Barosu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.