Rusya: Saldırı Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik

Rusya: Saldırı Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile ilişkilerine yönelik

Rusya Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Kosaçev, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının Türkiye’nin Rusya ve İsrail ile olan ilişkilerine yönelik olduğunu söyledi.

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Federasyon Konseyi’nin Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıyı ‘korkunç bir trajedi’ olarak nitelendiren Kosaçev şunları söyledi:

“Terör eylemi açık bir biçimde Türk liderliğinin Rusya ve İsrail’le olan ilişkilerini geliştirme girişimlerine karşı düzenlendi.

“Türkiye’yi hepsinden önce Rus diplomasisinin çabalarıyla oluşturulan ortak terörle mücadele cephesine katılmaması konusunda uyarıyorlar gibi görünüyor.”

“Türkiye’ye gelmesi için erken”

Kosaçev Rusyalıların Türkiye’ye gelmesiyle ilgili olarak da “Bunun için İstanbul’daki terör saldırısı olmadan da erkendi. Terör saldırısı Rusya ve Türkiye liderleri arasındaki diyaloğu yakınlaştıracak. Zira Rusya bugün Türk halkıyla dayanışma içinde."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.