Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor

Aliyev: Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını belirterek, bu duruma karşı ciddi önlemler alacaklarını ifade etti. Aliyev, Bakü'deki ADA Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası bir forumda yaptığı konuşmada, Ermenistan'la barış anlaşması için önemli bir adımın atıldığını ve barışa yaklaşıldığını belirtti. Ancak, her iki tarafın da zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın batı illeri ile Nahçıvan'ı birleştirecek güzergaha ilişkin de konuşan Aliyev, Nahçıvan'la yol bağlantısının sağlanması konusunda Ermenistan'ın üç yıldan fazla bir süredir engel oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca, Ermenistan'ın yeni silahlar edinmesine de değinen Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın Ermenistan'ı silahlandırdığını ve bu duruma karşı önlem alacaklarını vurguladı.

Aliyev, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki birliğin bölgesel güvenlik ve istikrar açısından önemli olduğunu belirtti. Türkiye ile Ermenistan arasındaki yakınlaşma ile Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşmenin paralel yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.