Rakka hamlesi için tüm hazırlıklar tamam

Rakka hamlesi için tüm hazırlıklar tamam

IŞİD'in elindeki Rakka'nın özgürleştirilmesine yönelik olarak Demokratik Suriye Güçleri'nce (QSD) yürütülecek operasyon için hazırlıklar tamamlandı. Operasyonun saatler içerisinde başlaması bekleniyor.

IŞİD'in  2014 Ocak ayından beridir işgal ettiği ve başkent olarak kabul ettiği Suriye'nin Halep kentine 200 kilometre uzaklıktaki Rakka'nın özgürleşmesine ramak kaldı. 2015 yılında kurulan ve Girê Spî, Şeddadê, Hol, Teşrin operasyonlarını düzenleyerek binlerce kilometrelik alanı IŞİD'den arındıran Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) Rakka'yı özgürleştirmek amacıyla sürdürdükleri hazırlıkların son aşamaya geldiği olduğu öğrenildi. 

Öncelikle "Rakka'nın kuzeyini özgürleştirme" hamlesi yapacağı varsayılan QSD Güçleri'ne ABD öncülük ettiği koalisyon güçlerinin havadan destek vereceği belirtiliyor. 

Havadan verilecek bu desteğin yanı sıra operasyonda yer alacak ABD Deniz Kuvvetleri'ne bağlı 250 profesyonel asker ve komandonun da dün gece Suriye'ye ulaştığı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde koalisyon uçaklarının attığı el ilanları sonrası Rakkalı sakinlerin kentin doğu ve kuzeyine doğru göç ettiği belirtilirken, IŞİD'in sivilleri kendisine kalkan yapmak için kentin giriş ve çıkışlarını kapattığı bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.