Putin'den Rusya halkına çağrı

Putin'den Rusya halkına çağrı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya halkını 18 Eylül Pazar günü yapılacak Duma seçimlerinde sandığa gitmeye çağırdı.

Kameralar karşısına geçerek pazar günkü seçimler öncesinde halkı son kez oy kullanmaya davet eden Putin, yeni parlamentonun halkın kararına göre şekilleneceğini vurguladı. Putin, " Eminim ki, hepimiz Duma'ya işbilen, enerjik, dürüst, halkın iradesini yerine getirebilecek, halkın güvenini kazanabilecek ve istikrarı, kalkınmayı ve ulusal uzlaşıyı sağlayabilecek, Rusya'nın çıkarlarını savunmak için birlikte hareket etmeye hazır olan kişilerin parlamentoya girmesini istiyoruz" dedi.

'OYUNUZU KULLANIN VE DURUŞUNUZU GÖSTERİN'

Putin, "Oy kullanmak hepimizin vatandaşlık görevi. Tüm vatandaşları oy kullanmaya çağırıyorum. Seçim merkezlerine gidin, oyunuzu kullanın ve duruşunuzu gösterin" diye ekledi. 18 Eylül'deki seçimlere 14 siyasi parti katılacak. Rusya parlamentonun alt kanadını oluşturan 450 sandalyeli Duma, devlet başkanı, başbakan ve hükümetin çalışma prensiplerini de kapsayan kanunları çıkartan yasama organını temsil ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.