Muş'ta çiftçilere 100 ton tohum dağıtıldı

Muş'ta çiftçilere 100 ton tohum dağıtıldı

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan proje çerçevesinde 150 çiftçiye yüzde 100 hibe desteğiyle 100 ton korunga tohumu dağıtıldı.

Muş'un tarım ve hayvancılık potansiyelini artırmayı ve mera alanlarının verimliliğini yükseltmeyi hedefleyen "Mera Islah ve Amenajman Projesi" kapsamında Muş Valisi Avni Çakır, Muş Şeker Üretim Fabrikası bahçesinde düzenlenen programa katıldı. Çiftçilere 100 ton korunga tohumu dağıttıklarını belirten Çakır, tarım ve hayvancılığın Muşlular için en büyük miras olduğunu vurgulayarak, gençleri bu alanda teşvik edeceklerini ifade etti. Ayrıca, çayır ve meraların verimli kullanılması için yem bitkilerinin yetiştirilmesine katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise Muş'ta bitkisel ve hayvansal üretim kapasitesinin yüksek olduğunu belirterek, yanlış otlatma ve bakımın hayvancılığı olumsuz etkilediğini söyledi. Gün, Muş'un hayvan varlığına ve mera alanlarına değinerek, projenin ilimize ve ülke merasına bereket getirmesini diledi.

Programa Muş Valisi Yardımcısı Tahir Yılmaz, Muş Şeker Üretim Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Turgut Kızılkaya, kurum amirleri, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Muş'ta çiftçilere 100 ton tohum dağıtıldı

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.