Yüksekova’da pancar tezgahları çeşitleniyor

Şemdinli ve Yüksekova’nın dağlarında kendiliğinden yetişen; siyabo, rêvas, çorîn, mendê ve kengir çarşı merkezinde 50 liradan satılıyor. Havalar ısındıkça çeşitler artıyor.

Yüksekova'da karların erimesiyle birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce kişi dağlık alanlarda kendiliğinden yetişen pancarları toplamaya gidiyor.

Birçok yemekte ve peynir yapımında kullanılan, halk arasında pancar olarak adlandırılan çeşitli şifalı otlardan toplayan vatandaşların birçoğu geçimini böyle sağlıyor. Çarşı merkezinde pancarlar ortalama 50 TL’den satışa sunuluyor.

pancar4.jpg

“Dağlarda karların erimesiyle çeşitlenen pancarın fiyatları da düşer”

Şehir merkezindeki pancar tezgahlarına yoğun talep olduğunu dile getiren Kadir Özer, “İşçi halkımız sabah erken saatlerinde dağlardan; siyabo, çorîn, rêvas, mendê, kengir gibi pancarları toplayıp bize satıyor. Biz de burada kilosunu 50 TL’den satıyoruz. 15 yıldır bu işle meşgulüm. Yüksekova ve Şemdinli’den geliyor pancar çeşitlerimiz. Yüksekova’da karlar tamamen erimedi, eğer erirse daha çok pancar olur ve bu şekilde fiyatlar da düşer. Halkımız daha çok alır o zaman” dedi.

pancar2.jpg

pancar3.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.