'Muska yapacağını söyledi, tecavüz etti'

'Muska yapacağını söyledi, tecavüz etti'

Akdeniz Belediyesine Bağlı İştar Kadın Merkezi'ne başvuran H. adlı genç kadın, Şırnak'ta 11 yaşından 18 yaşına kadar kuran kursunun kadrolu imamının cinsel istismarına maruz kaldığını iddia etti.

MERSİN - Türkiye'de kadına yönelik cinsel taciz ve tecavüz saldırıları her geçen gün artıyor. Şırnak'ta M.D adlı kuran kursu imamının 30 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ve muska yöntemiyle 11 ile 16 yaş arası kız çocuklarını tehdit ederek, tecavüz ettiği iddia edildi. Yıllarca imam M.D.'nin tecavüzüne maruz kalan H. adlı genç kadın İştar Kadın Danışma Merkezine başvurarak, psikolojik ve hukuki yardım talebinde bulundu.

30 kız çocuğuna tacizde bulunmuş

Psikolog ve sosyolog gözetiminde DİHA'ya demeç veren tecavüz mağduru H., 11 yaşında imamın cinsel tacizine mağdur kaldığını ve bu durumun 18 yaşına kadar sürdüğünü ifade ederek, başından geçenleri şöyle anlattı: "2004 yılında kuran kursu'na gittim. M. adındaki imam bana yaklaştı. Beni bir eve götürdü, muska yapacağını söylemişti. O sırada bana sarılıp göğüslerime Arapça yazı yazmaya başladı. Ve zorla öpmeye başladı. Kaçmak istedim izin vermedi. Beni tehdit etti. 'sana muska yapar hayatını mahvederim' dedi. Yine 2006 yılında tekrar tecavüzüne maruz kaldım. Artık 2006 yılından 2011 yılına kadar benimle evlenme vaadinde bulunarak hep tecavüz etti. Benim dışımda birçok kız arkadaşıma da bu yöntemle taciz ve tecavüz etmişti. Biz kimseyle derdimizi paylaşamıyorduk. Hem o bizi tehdit ediyordu hem de ailemizden korkuyorduk. Fethullahçı olan imam 30 kız çocuğuna tacizde bulunmuş ama kimisi ailesinden kimisi de adı çıkacağından korkuyor. Bana da diğer arkadaşlarıma da 'sizi kendime alacağım, eşimi boşayacağım' vaadinde bulunuyordu."

'İntihara kalkışanlar var'

Yaşadığı cinsel istismar nedeniyle kanının bozulduğunu ve bunalım geçirdiği için bir ay hastanede kaldığını söyleyen mağdur H., "Erkekler bu imamın gerçek yüzünü bilmiyor. Çünkü herkese kendini öyle bir anlatıyor ki resmen evliya gibi anılıyor. Ben evlendikten sonra o şahısla konuşmamışım ama bazı arkadaşlarım var, evlendiklerine rağmen onları rahat bırakmıyor. Ben bu tecavüzcü hocanın cezalandırılmasını istiyorum. Ben de korktuğum için ailemden hep sakladım. Ama benden daha beteri olanlar var. Bazı arkadaşlarım intihara kalkıştı ama derdini kimseye anlatamıyor. Bende aylarca hastanede tedavi gördüm bunalıma girmiştim ve kanım bozulmuştu" diye konuştu.

'Başka çocuklarında hayatı kararmasın'

Kendisi gibi 30 genç kızın daha mağdur olduğunu dile getiren H., tecavüzcü olduğu iddia ettiği imamın adalet önüne çıkartılması çağrısında bulunarak, "Bu adam 2000 yılında bir erkek çocuğuna da tecavüz etmiş. O zaman çocuğun ailesi duyunca bunu Cizre'den kovuyorlar. Oradan Şırnak'a geliyor ve köyümüze yerleşiyor. M.D. adlı bu imam, bana ilk tecavüz ettiğinde 11 yaşındaydım. O yüzden ben ve durumu hiç kimseye anlatamayan 30'a yakın kız arkadaşlarım bu adamın mağdurudur. Bu adamın adalet önüne çıkartılıp yargılanmasını istiyorum. Artık başka çocukların hayatı kararmasın diyorum. Annemle durumu paylaştım. İmamın yanına gitti, kendisine yaptığı şeyin vicdansızlık olduğunu söyledi ama anneme 'sana bir muska yapıp seni eşinden boşatırım. Başına gelmedik şey getiririm. Otur oturduğun yerde' diyerek tehdit etti. Annem korkudan babama bile söyleyemedi" şeklinde konuştu.

İştar sahip çıkacak

Mağdur H.'nin kurumlarına başvurduğunu ve yardım talebinde bulunduğunu söyleyen İştar Kadın Danışma Merkezi Sosyologu Menice Ürün, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulunarak, "İştar Kadın Merkezi'ne günde çok sayıda kişi başvuruyor. Ancak ilk defa böyle bir durum ile karşı karşıya kalıyoruz. Toplumda örnek denilebilecek bir kişinin cinsel taciz ve tecavüzü gerçekleştirmiş olması bizi şok etti. Bize başvuran kadın 19 yaşında ancak 11 yaşından bu yana kuran kursu imamı tarafından cinsel tacize maruz kaldığını ifade ediyor. Kendisi şuan Mersin'de ancak tacize maruz kaldığı yer burası değil. Bize başvurduğunda psikolojik destek ihtiyacının olduğunu belirtti. Biz olayı duyunca kendisine uzman psikolog gözetiminde destek olmaya çalıştık. Bu olayın üzerinin örtülmemesi ve kadının da değimiyle adaletin yerini bulması için medya ile paylaşma gereği duyduk" dedi.

'Aileler dikkatli olsunlar'

Cinsel istimara maruz kalanların annesine durumu anlatmasına rağmen olayın üzerinin örtüldüğünü ifade eden Ürün, Türkiye'de böylesi durumların yargıda da gizlenmeye çalışıldığını söyledi. Ürün, "Aileler çocuklarını kuran kursuna gönderebilirler ama şunu unutmamak gerekiyor; Türkiye'de böylesi durumlar bir anda maalesef üstü kapatılmaya çalışılıyor. Çünkü bahsettiğimiz kişi devlet tarafından ataması yapılan kişidir. Onun için yetkililerin gerekli soruşturmayı yapmasını ve kişinin cezalandırılacağına inanıyoruz ama bunun bir başka boyutu toplumun biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Bu anlamda ailelerin çok dikkatli olması gerekiyor" dedi.

'İkinci mağduriyet yargı olmasın!'

Tecavüze maruz kalan H.' nin anlattıklarının dehşet verici boyutlara ulaştığını söyleyen Psikolog Özge Yılmaz, kuran kursu imamının 13 ile 16 yaş arası kız çocuklarına yönelik istismarının üzerinde durulmasını ve yetkili mercilerin bu durumu ele alarak harekete geçmesini istedi. Yılmaz, "Bir psikolog olarak fikrimi söylersem kadının bunca olaya karşı dayanıklı olduğunu gördüm. Bunun nedeni ise çok yakınında bulunanların kendisine destek olmasıdır. Ancak her kadın bu kadar şanslı olamayabiliyor" dedi. Erkek tarafından mağdur olan genç kadının yargılama sürecinde ikinci bir mağduriyeti yaşamaması için failin yargılanıp gerekli cezanın verilmesi çağrısında bulunan Psikolog Yılmaz, "Şimdi kadın bir kere erkeğin cinsel istismarına maruz kaldığında bir kere mağdur oluyor, bir de yargıya taşınınca ikinci kez mağdur olabiliyor" dedi. Yılmaz, "Her aşamasında bunun hukuki sürecinin takipçisi olacağız. Onun dışında da zaten psikolojik olarak birçok kişinin zarar göreceği bir vakadır. Ayrıca suçlu ceza alabilecek mi? Onu da bilmiyoruz. Mağdurlar failin cezasız bırakılmasından aşırı derece etkileniyorlar. Bu genç kadının psikolojik desteğe ihtiyacı var bu konuda elimizden gelen tüm yardımı sağlayacağız" diye konuştu. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum