60 kişinin öldüğü apartmanın sahibi: İnşaat sırasında hiçbir denetim yapılmadı

60 kişinin öldüğü apartmanın sahibi: İnşaat sırasında hiçbir denetim yapılmadı

Diyarbakır'da 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 60 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi Sadullah Yoldaş'ın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Sadullah Yoldaş, avukatları ve depremde zarar görenlerin yakınları katıldı. Savunmasında, binanın inşaatını S.T'nin gerçekleştirdiğini iddia eden Yoldaş, kendisinin sadece maddi destek sağladığını belirtti.

Apartmanın 1993 yılında yapıldığını ifade eden Yoldaş, şunları dile getirdi:

"Ben emekli olduktan sonra kıdem tazminatımı ve biriktirdiğim parayı değerlendirmek amacıyla S.T'ye verdim. Binanın 9 katı ve dükkanları vardı. Binada ayrıca depo ve teras da bulunuyordu. Yaklaşık 23 yıl boyunca bu binada oturdum. Binanın projesi olduğunu ancak belediyeye verilip verilmediğini bilmediğimi belirtmek isterim. İnşaat sırasında herhangi bir denetim olmadı. Ekonomik kriz nedeniyle 1994'te S.T. inşaatı tamamlamadı. Benim herhangi bir kusurum bulunmamaktadır. Binayı ben yapmadım. Eğer böyle bir binanın olduğunu bilseydim, orada oturur muydum? Suçsuzum ve beraatimi talep ediyorum."

Depremde annesi, babası ve kız kardeşini kaybeden E.E. ise, enkaz altından yaralı olarak çıkarıldığını ve binanın altındaki tekstil atölyesinde çalıştığını belirtti. Atölyenin önceden halı kursu olduğunu ve sütunların var olduğunu ancak tekstil atölyesine dönüştüğünde sütunların görünmediğini ifade etti. Deprem sonrası atölye sahiplerinin Yoldaş'ın bilgisi olduğunu iddia ettiğini ve hatta kendisini tehdit ettiklerini söyledi. Diğer mağdurlar da yakınlarını kaybettiklerini ve şikayetçi oldukları sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

60 kişinin öldüğü apartmanın sahibi: İnşaat sırasında hiçbir denetim yapılmadı

Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaada dosyadaki eksikliklerin giderilmesini önerdi.

Savunmaların ardından mahkeme, Yoldaş'ın tutuksuz olarak yargılanmasına devam etme kararı alarak duruşmayı 24 Eylül'e erteledi.

İddianamede, binanın müteahhidi Sadullah Yoldaş hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.