Merkel Almanların desteğini kaybediyor

Merkel Almanların desteğini kaybediyor

Almanya'da yapılan kamuoyu yoklamasına göre Almanların Merkel'den memnuniyetsizliği daha önce hiç olmadığı kadar yüksek.

Almanya'da Infratest Dimap adlı araştırma şirketinin anketine göre Almanların yüzde 76'sı ülkedeki terör saldırılarının devam edeceğini düşünüyor. Bu oran, Brüksel saldırılarını izleyen anket sonucunun dokuz puan üzerinde. 2015 yılının ocak ayında Almanya'nın terör saldırılarına hedef olabileceğini belirtenlerin oranı yüzde 45'ti. Alman güvenlik makamlarına duyulan güvende ise azalma olmadı. Almanya'nın terörden iyi korunduğu görüşünde olanların oranı yüzde 55'i buluyor.

Mülteci politikası Merkel'e puan kaybettirdi

Alman hükümetinin mülteci politikasını yeterli bulanların sayısında ise azalma oldu. Başbakan Angela Merkel'in mülteci politikasını doğru bulanların oranı yüzde 34'e geriledi. Ankete katılanların yüzde 65'i Merkel'in mülteci politikasını reddediyor. Angela Merkel'in yönetiminden memnun olanların oranı bir ayda 12 puan gerileyerek yüzde 47'ye indi. Mülteci krizinin patlak vermesinden bu yana dalgalanmaya başlayan Merkel'in popülaritesi son olarak şubat ayında yüzde 46 ile daha düşük bir orana inmişti. Merkel puan kaybederken, koalisyon içinde ona muhalefet eden Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer'in politikasını onaylayanların oranı yüzde 44'e çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.