Mahallelerde biriken küller şehir dışına taşınıyor

Yüksekova Belediyesi tarafından mahallelerde biriken soba ve kalorifer küllerinin şehir dışına taşınması için çalışma başlatıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sert geçen kış mevsiminden geriye, birçok mahallede evlerin önünde biriken kül torbaları kaldı. Yüksekova Belediyesi, bu durumla başa çıkmak ve vatandaşlara destek olmak adına bir çalışma başlattı.

Yüksekova Belediyesi, şehir dışına kömür külleri taşıyamayan vatandaşlara destek vermek amacıyla harekete geçti. İlk adım olarak Esenyurt Mahallesi'nde çalışmalara başlandı. Evlerin önünde biriken kül torbaları, belediyeye ait iş makineleri ve kamyonlarla şehir dışına taşındı.

Çalışma ile ilgili Yüksekova Haber'e bilgi veren Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları Şadiye Kırmızgül ve Şoreş Diri, çalışmanın 3 gün önce başlatıldığını belirterek, "Esentepe mahallemizde çalışmalar bitmiş bulunmakta. Sırayla bütün mahallelerimizdeki külleri en yakın zamanda toplayacağız. Hemşehrilerimizden de bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Külleri belirli bir yerde toplamalarını bekliyoruz. Özellikle bina sahipleri kendi olanaklarıyla külleri kaldırabilselerdi bizim de yükümüz hafiflerdi. Her yere yetişemiyoruz" dediler.

kuller2.jpg

Bu destek çalışması, vatandaşların evlerinin önünde biriken kömür külleriyle başa çıkmalarına yardımcı olurken, aynı zamanda temiz bir çevre için de önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yüksekova Belediyesi'nin çalışmasını yerinde takip eden Esenyurt Mahallesi muhtarı Sezai Açıkel, "Dar gelirli ailelerin evlerinin önünde biriken soba ve kalorifer küllerinin temizliği için çalışma yürütülüyor. Belediye ekibine yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Yüksekova'da kışları çetin geçiyor. Mahallede baya kül birikmişti. Esenyurt mahallemizde başlatılan çalışmalara bizler de katıldık" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.