Hakkari'de akıl ve zeka oyunları il turnuvası yapıldı

Hakkari'de akıl ve zeka oyunları il turnuvası yapıldı

Hakkari'de, Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu'nun iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvası düzenlendi. Turnuva, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edildi.

200 öğrencinin katıldığı ve 7 farklı oyunda yarıştığı turnuvada, öğrenciler başarılı olmak için büyük çaba harcadılar. Turnuvanın yapıldığı salona gelen Vali Ali Çelik, öğrencilerle görüşerek başarı dileklerini iletti.

Vali Çelik, turnuvanın teknoloji bağımlılığını azaltarak çocukların zihinsel gelişimine katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca dereceye giren öğrencilerin Hakkari'yi Türkiye finallerinde temsil edeceklerini belirtti.

aa-20240503-34453988-34453985-hakkaride-akil-ve-zeka-oyunlari-turnuvasi-duzenlendi.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da, öğrencilerin akademik gelişiminin yanı sıra zihinsel gelişimlerinin de önemli olduğunu vurgulayarak, eğitimi bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını ve oyunlarla desteklediklerini ifade etti. Yılmaz, turnuvaya katılan öğrencilere başarılar dilerken, yarışmada görev alan öğretmenlere de emekleri için teşekkür etti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.