Koruyucu kıyafet yardımının kesildiği iddialarına bakanlıktan yanıt

Koruyucu kıyafet yardımının kesildiği iddialarına bakanlıktan yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı, farklı kamu kurum ve kuruluşlarda uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddialarına yanıt verildi. Açıklamada, son günlerde Bakanlığın kamu iktisadi teşebbüslerine gönderdiği yazının bazı basın yayın organları ve sendikalarca yanıltıcı haberler ve açıklamalarla kamuoyunu yanılttığına işaret edildi. Farklı kamu kurumlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının kesildiği yönündeki haberlerin mesnetsiz olduğu ve gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada, giyim yardımlarına ilişkin düzenlemelerin farklı mevzuatlarda yer aldığı belirtildi. Hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme ve toplu iş sözleşmeleri çerçevesinde koruyucu giyim yardımının belirli şartları sağlayan personele ayni olarak verilmesinin öngörüldüğü ifade edildi. Ancak yapılan incelemeler sonucunda hatalı uygulamaların gerçekleştirildiği ve bazı kuruluşlarda personelin nakdi veya hediye kartı şeklinde yardım almasının, şartları taşımayan personele yardım yapılmasının ve koruyucu giyim yardımının amacına uygun olmayan eşyalarla sınırlı kalmasının tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, kuruluşlara gönderilen yazının koruyucu giyim yardımının kesilmesi amacıyla değil, aksine, mevzuata uygun şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla gönderildiği vurgulandı. Yardımların mevzuata uygun olarak yapılmasının önünde engel olmadığı ancak kuruluşların ve sendikaların belirlenen çerçeveyi genişletmelerinin mümkün olmadığı ifade edildi. Mevzuata aykırı davranan kamu görevlilerinin denetlenmeleri gerektiği ve bu konuda yapılan yorum ve eleştirilerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.