Kerry ve Maduro ilk kez görüştü

Kerry ve Maduro ilk kez görüştü

Ülkeleri arasında gerilim bulunan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, tarihi barış anlaşmasına tanıklık etmek için bulundukları Kolombiya'da, ilk kez görüştü.

ABD karşıtı söylemleriyle bilinen Maduro ile Kerry, Kolombiya hükümeti ile Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasındaki barış anlaşması imza töreninin yapıldığı Cartagena kentinde ilk kez bir araya geldi.

Kerry, görüşme öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 'çatışmacı değil, yapıcı olmak istedikleri' belirterek, Venezüella'daki olaylardan derin endişe duyduklarını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ise ikilinin görüşmesine ilişkin açıklamasında, ABD yönetiminin Venezüella halkının iyiliğini istediğini ifade etti.

Bakan Kerry'nin milyonlarca Venezüellalıyı etkileyen ekonomik ve siyasi zorluklarla ilgili ABD'nin endişelerini dile getirdiğini aktaran Kirby, "Devlet Başkanı Maduro'ya bu zorlukları aşmak için muhalefet liderleriyle yapıcı şekilde çalışma çağrısı yaptı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.