İran'dan ÖSO iddiası!

İran'dan ÖSO iddiası!

İran Fars Haber Ajansı’na konuşan kaynaklar, Batı destekli Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) El Kaide bağlantılı gruplara silah sağladığını iddia etti.

Suriyeli muhalif grupların, aralarında El Nusra Cephesi’nin de olduğu El Kaide bağlantılı gruplara TOW füzesi sağladığı raporlar ve örgüt militanlarının sosyal medya üzerinden paylaştığı videolarla ortaya çıkmıştı.

Öte yandan ABD’nin eğit donat programı çerçevesinde eğitim verdiği muhaliflerden bazıları daha sonra El Nusra'ya katılmıştı.

Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, ÖSO ve El Kaide bağlantılı gruplarla birlikte çalışıyor. Ajansa konuşan kaynak ayrıca, ÖSO’nun Suudi Arabistan ve Katar gibi bazı Körfez ülkelerinin temin ettiği silahları bu gruplara ulaştırdığını belirtti.

ÖSO ve El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra, Suriye ordusuna karşı ‘taktiksel bir ittifak’ oluşturarak Fetih Ordusu adı altında birlikte hareket etme kararı almıştı. Bu işbirliği sayesinde ABD, Suudi Arabistan ve Katar tarafından ÖSO’ya gönderilen çok silahın, cihatçı militanların eline geçtiği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.