Halep'te çatışmalar sürüyor

Halep'te çatışmalar sürüyor

Suriye'nin Halep kentinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Halep'te haftasonu boyunca muhalifler kentin doğusundaki kuşatmayı yarıp, diğer muhaliflerin denetimindeki batı bölgeleriyle bağlantı kurmaya çalıştı.

Muhalifler, stratejik Ramuseh bölgesi yakınlarındaki Suriye ordusuna ait mevzilerin altına kazılan tünelde büyük bir bombayı infilak ettirdiler. Ordu ise, muhaliflerin kuşatmayı yarma çabalarını Rus jetlerinin de yardımıyla durdurmaya çalıştı.

Hükümet güçlerinin geçen ay bölgeyi çevrelemesinden bu yana 250 bin dolayında sivil kuşatma altında yaşıyor.

Muhaliflerin bir komutanı Reuters'a yaptığı açıklamada "Şu Ramuseh bölgesine hakim bir noktadayız. Ama Rus jetlerinin bombardımanı yoğunlaştı. Bu nedenle çabuk hareket edemiyoruz" dedi.

Halep bir zamanlar Suriye'nin ticari başkentiydi ve zengin bir mimari ve kültürel hazineye sahipti. Beş yıldan uzun süredir devam eden savaş yüzünden kentin büyük kısmı yıkıldı.

Rusya ve Buriye siviller ve teslim olmak isteyen isyancı güçler için bir insani koridorlar açıldığını duyurmuştu. Ancak çok az sayıda kişinin bu koridoru kullandığı bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.