Hakkari üniversitesini 21 öğrenci tercih edebilecek

Hakkari üniversitesini 21 öğrenci tercih edebilecek

Bir yıl önce bünyesindeki 4 fakülteye 267 öğrenci kabul eden Hakkari Üniversitesi bu yıl sadece 21 öğrenci kabul ediyor. Öğretim üyelerinin gelemediği üniversitede fakülteler bir bir kapanıyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER (ÖZEL)

HAKKARİ - 2008 yılında kurulan ancak 7 yıldır yerleşke sorununu çözemeyen Hakkari üniversitesi gün geçtikçe eriyor. Geride bıraktığı yıllarda çeşitli kurumlardan kiraladığı binalarda eğitim öğretim faaliyeti yürüten üniversitenin yerleşke sorunu giderilmediği ve yeteri düzeyde öğretim üyesine sahip olmadığı için fakülteler bir bir kapanma noktasına gelirken, öğrenci sayısı da geçen yıllara göre düşüyor.

Geçen yıl bünyesindeki 4 fakülteye 267 öğrenci kabul eden Hakkari Üniversitesi’nin Eğitim, İlahiyat, Mühendislik ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri‘ne bu yıl sadece 21 öğrenci başvurabilecek. 

4 fakülteye bağlı bölümlerde bulunması zorunlu olan, Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent unvanlı öğretim üye sayısı her bölüm için 3’ün altına düştüğü için YÖK bu sene Eğitim Fakültesi’nin Almanca Öğretmenliği dışında hiçbir fakülteye kontenjan açmadı.

Hakkari’ye gelen öğretim üyelerinin üniversitede bir türlü çözülemeyen derslik, laboratuar ve lojman gibi temel sorunlar ile üniversite yönetiminin personel politikası nedeniyle büyük umutlar ile geldikleri Hakkari’den ayrılmak zorunda kalıyorlar.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Eğitim- Sen Hakkari Şubesi Eş Sözcüsü Süleyman Aşkan, 7 yıl önce kurulan Hakkari Üniversitesi’nin yerleşke sorunu öğretim üyesi sorununu çözemediğine dikkat çekerek, bu temel sorunların çözülememesinin tek sorumlusunun üniversite yönetimi olduğunu vurguluyor. 

Aşkan, öğretim üyelerinin kente gelmemesinin önemli sebeplerinden birinin üniversitenin eğitim ve öğretime hazır hale gelmemiş olmasına bağlıyor ve ekliyor yerleşkesi ve lojmanı olmayan bir üniversiteye hiçbir öğretim üyesi gelmek istemez.

7 yıllık üniversiteye bağlı fakültelerin bir bir kapanma noktasına getirildiğine işaret eden Aşkan, yönetimin personel politikasını gözden geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

4 FAKÜLTEYE SADECE 21 ÖĞRENCİ ALINABİLECEK

Geçen eğitim sezonunda 103 öğrenci alan İlahiyat Fakültesi, 36 öğrenci alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bu yıl hiç öğrenci almazken, 9 bölümü olan Mühendislik Fakültesi ise 2 yıldır öğrenci almıyor.

Geçen yıl 4 bölüm için toplam 128 öğrenci kabul eden Eğitim Fakültesi bu yıl sadece Almanca Öğretmenliği bölümüne 21 öğrenci alabiliyor.

Yine 2014- 2015 Eğitim Öğretim sezonunda 750 öğrenci kabul eden Üniversiteye bağlı Çölemerik, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yüksekova Meslek üksekokullarına bağlı 22 bölüme bu eğitim öğretim sezonunda toplamda sadece 569 öğrenci kabul edilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum