Halk Eğitimi Merkezi, köy okulunda etkinlik düzenledi

Halk Eğitimi Merkezi, köy okulunda etkinlik düzenledi

Yüksekova Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle Aksu (Gagevran) Köyü Anaokulu'nda "Geleneksel sanatlar ve kültürel mirasımız’’ etkinliği düzenlendi

Yüksekova Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda görevli usta öğreticiler, Aksu Köyü İlkokulu'nda öğrenciler için etkinlik yaptı.

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Taş, çocukların yeni ilgi alanları keşfedilirken yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Taş, etkinliğin önemini vurgulayarak, "Geleneksel sanatlarımızı ve kültürel mirasımızı çocuklarımıza tanıtmak, onların yeni ilgi alanları edinmelerine ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Aksu (Gagevran) Köyü Anaokulu'nda açtığımız çocuk bakım elemanı kursu kapsamında, usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimizle birlikte çocuklarımızı ziyaret ettik. Onlara pasta kesimi, oyun hamuruyla oyunlar ve müzik eşliğinde çeşitli etkinlikler sunarak keyifli vakit geçirmelerini sağladık. Bu etkinliklerimiz diğer okullarda da devam edecek. Katkılarından dolayı usta öğretici kursiyerlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim" dedi.

Etkinlikte görev alan Çocuk Bakım Elemanı Kursu Öğreticisi Münnaz Karagöz ise, "Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı köy okullarındaki çocukları ziyaret ederek onlarla bir araya gelmek ve keyifli etkinlikler düzenlemek amacıyla bu tür etkinliklere katılıyoruz. Bugün 3-4 yaş grubundaki çocuklar için müzikle dinletiler düzenledik, kas gelişimlerine katkı sağlayacak oyun hamuru oyunlar oynattık ve küçük hediyelerle onları sevindirdik. Amacımız, çocuklarımızın mutlu olmalarını sağlamak ve onlarla keyifli vakit geçirmek" şeklinde konuştu.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.