İran'dan gelen turizmciler Akdamar'a hayran kaldı

İran'dan gelen turizmciler Akdamar'a hayran kaldı

Van'daki turizm acentelerinin düzenlediği bilgilendirme programı çerçevesinde Van'a gelen İranlı turizmciler, özellikle Akdamar Adası'na büyük bir hayranlıkla karşıladılar.

Turizm acentelerinin, İranlı acentelere yönelik düzenlediği bu bilgilendirme programı, son dönemde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle turist sayısında yaşanan azalmaya karşı bir adım olarak görülüyor.

Bu kapsamda Van'ın tarihi güzellikleri, özellikle Van Kalesi, Van Müzesi ve Akdamar Adası gibi önemli noktalar, İranlı acente temsilcilerine tanıtıldı. Ayrıca, şehir merkezi ve oteller de ziyaret edildi.

İranlı turizmciler Akdamar Adası’na hayran kaldı

Ebubekir Zirek'in yaptığı açıklamaya göre, son dönemde Van'da yaşanan olumsuz olaylar turist sayısında azalmaya neden oldu ve bu durumun önüne geçmek adına bu tür bilgilendirme programları düzenleniyor. İranlı acenteleri Van'a getirerek, şehrin güzelliklerini ve turizm potansiyelini yeniden göstermek amaçlanıyor.

İranlı turizmciler Akdamar Adası’na hayran kaldı

Üç gün boyunca Van'ı gezen İranlı acente yetkilileri özellikle Akdamar Adası'na büyük bir hayranlıkla karşılaştılar. Adanın güzelliklerine hayran kalan İranlı temsilciler, iki ülke arasındaki turizmin daha da gelişmesi için çalışmalar yapılacağını belirttiler. Bu tür etkinliklerin, turizm alanında iş birliğini artırarak daha fazla turistin bölgeye gelmesine katkı sağlayabileceği düşünülüyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.