Diyarbakır’da buy yıl 2 milyon turist ağırlanması hedefleniyor

Diyarbakır’da buy yıl 2 milyon turist ağırlanması hedefleniyor

Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası açılış programda konuşan Vali Ali İhsan Su, "2023 yılında depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. İnşallah 2024 yılındaki hedefimiz 2 milyonu aşmak. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yenişehir ilçesinde bulunan Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 48. Turizm Haftası açılış programında Vali Ali İhsan Su, Diyarbakır'ın zengin tarihine vurgu yaparak, şehrin 12 bin 500 yıl öncesine dayanan bir geçmişe sahip olduğunu ve 33 farklı medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti.

Vali Su, mevcut turizm potansiyelini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve tarihi surların restorasyonunun devam ettiğini ifade etti. Restorasyon çalışmalarının önemine vurgu yaparak, surların bir kısmının onarıldığını ve projelerin devam ettiğini aktardı.

Turizmdeki hedeflerine değinen Vali Su, 2022 ve 2023 yıllarında yaşanan zorlu süreçlere rağmen turist sayısında artış sağladıklarını ve 2024 yılında 2 milyon turist hedeflediklerini belirtti. Ayrıca bayram döneminde 400 binin üzerinde misafiri ağırladıklarını paylaştı.

Diyarbakır İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ise, 19 Nisan'da başlayacak olan Mezopotamya Ekspresi'nin Diyarbakır'daki turizm yoğunluğunu artıracağını ve Diyarbakır Müzesi'nin haftanın 7 günü ziyarete açık olacağını duyurdu.

Program, öğrenciler arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Müzik dinletisi ve fotoğraf sergisinin açılmasıyla program sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.