Clinton ve Trump'tan Musul atışması

Clinton ve Trump'tan Musul atışması

ABD başkanlık adaylarından Trump'ın "Musul'da batağa saplanmış durumdayız. Düşman düşündüklerinden daha çetin çıktı" sözlerine Clinton "Vasıfsız bir başkumandanın ne anlama geleceğini tüm dünyaya gösteriyor" diye yanıt verdi.

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, Florida eyaletinde seçmenlerle bir araya geldi. Trump, ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin dış politikasını eleştirdi. Obama'nın IŞİD ile mücadelede ne yaptığını bilmediğini savunan Trump, örgütten kurtarma hazırlığı aylar öncesinden duyurulan Irak'ın Musul kentine bakıldığında yönetimin yanlışının görülebileceğini anlattı.

Donald Trump, şunları kaydetti: "Musul'da batağa saplanmış durumdayız. Düşman düşündüklerinden daha çetin çıktı. Hazırlanmak için çok zamanları vardı. Her yerde insanları canlı kalkan olarak kullanıyorlar. Sahada korkunç bir durum var. Kente gireceğimizi niçin söylemek zorundaydık? Niçin önce girmedik ve bir hafta sonra kamuoyuna liderlerini yakaladığımızı duyurmadık? Ben bir Ivy League (ABD'nin en iyi okullarının dahil olduğu liste) okuluna gittim ama durumu daha iyi tarif edemeyeceğiniz kelimeler var; yönetimimiz aptal, bunlar aptal insanlar."

Demokratların başkan adayı Hillary Clinton ise seçim çalışmalarını New Hampshire eyaletinde sürdürdü. Eyaletin Manchester kentinde partililere hitap eden Clinton, Trump'ın Musul operasyonun kötü gittiğine dair sözlerine yüklendi.

Trump'ın aslında daha savaş başlamadan yenilgiyi deklare ettiğini savunan Clinton, "O böylelikle vasıfsız bir başkumandanın ne anlama geleceğini tüm dünyaya gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.