Bakan Fidan: Irak ile 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar yapıldı

Bakan Fidan: Irak ile 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar yapıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın yapacağı Irak ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Fidan, Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Merzuk ile Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği'ndeki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin, "Bölgesel istikrar, refah ve kalkınmanın sağlanabilmesi için kurumsallaşmış bir ilişki trafiği hedefliyoruz. Bu doğrultuda, güvenlikten enerjiye, tarımdan sağlığa kadar uzanan birçok alanda uzun süredir sürdürülen çalışmaları önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında 20'den fazla anlaşmanın hayata geçirilmesi için ön mutabakatların tamamlandığını belirten Fidan, "Yarın, liderlerin huzurunda imzalanacak olan bu anlaşmalar, bölgesel iş birliğini daha da güçlendirecek." dedi.

Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında Bağdat ve Erbil'e gideceğini ifade eden Fidan, Erdoğan'ın Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile bir araya geleceğini ve ardından anlaşmaların imzalanacağını açıkladı.

Ayrıca, Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile de bir görüşme gerçekleştireceğini aktaran Fidan, ziyaretin bölgesel iş birliği ve dayanışmayı güçlendireceğine inandığını vurguladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.