Avustralya mültecilere kötü muamele iddiasını reddetti

Avustralya mültecilere kötü muamele iddiasını reddetti

Avusturalya hükümeti, İnsan Hakları İzleme ve Uluslararası Af Örgütü'nün mültecilere kötü muameleye bilerek göz yumulduğu iddiasını reddetti.

Her iki örgüt de Nauru adasındaki gözaltı merkezindeki koşulları eleştiren bir rapor yayımlamıştı. Raporda, Avusturalya'nın mültecileri caydırmak için kötü muameleye bilerek izin verdiği sonucuna varılmıştı.

Göç ve Sınır Koruma Kurumu'ndan yapılan açıklamada Af Örgütü, hükümetin görüşünü almamakla eleştirildi. Açıklamada "Bu rapor hazırlanırken, kuruma hiçbir konuda görüş sorulmadı. Rapordaki iddiaları tamamen reddediyoruz ve Af Örgütüne böyle iddiaları yayınlamadan önce kurumla görüşmesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca, Avustralya'nın egemen bir ülke olan Nauru'daki yasalar üzerinde denetimi olmadığı vurgulandı. Dünyanın en küçük cumhuriyetlerinden biri olan Nauru'da Avustralya'nın göçmen kamplarından biri bulunuyor. Avustralya gemilerle ulaşan mültecileri başvuruları değerlendirilirken Nauru ve Papua Yeni Gine'deki kamplarda tutuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.