Asyalı zenginler servet sıralamasında önde

Asyalı zenginler servet sıralamasında önde

Finans şirketi Capgemini'ın hazırladığı rapora göre, Asyalı zenginler Kuzey Amerika, Avrupa ve diğer bölgelerden gelen milyonerlerden daha büyük servete sahip.

Şirketin hazırladığı Dünya Servet Raporu'nda başta Çinli ve Japonlar olmak üzere Asyalı zenginlerin servetlerinin geçen yıl yüzde 10 arttığı vurgulanıyor.

Milyonerlerin toplam servetinin geçen yıl 60 trilyon dolara yükseldiği ve bu rakamın 30 yıl öncesine kıyasla dört katlık bir artış anlamına geldiği söyleniyor.

Bu rakamın 10 yıl içinde 100 trilyon dolara yükseleceği belirtiliyor.

Asya kıtasındaki dolar milyonerleri sayısının, Çin'de yavaşlayan ekonomik büyüme ve Japonya'daki zayıflayan ekonomiye karşın arttığı ifade ediliyor.

Asya'daki milyonerlerin elinde bulunan servetin miktarı 17,4 trilyona ulaşırken, Kuzey Amerikalı milyonerler 16,6 trilyonda kaldı.

'Asya gelecek, 10 yıl hakim güç olacak'

Capgemini'ın raporunda "Büyüme oranları böyle devam ederse, Asya-Pasifik bölgesi önümüzdeki 10 yılda hâkim güç olmaya devam edecek ve milyonerlerin elindeki servetin beşte ikisi bu bölgede olacak. Bu miktar, Avrupalı, Latin Amerikalılar'dan daha fazla. Ayrıca Ortadoğulu ve Afrikalıların toplamından da daha çok" denildi.

Amerikan menkul piyasalarındaki kötü performans Kuzey Amerikalı milyonerlerin servetindeki büyümeyi geçen yıl yüzde 2,3'le sınırladı. Ancak yine de 4,45 milyon kişiyle en çok sayıda milyoner ABD'de.

Avrupalı milyonerlerin serveti yüzde 4,8 oranında arttı.

İngiltere ise 553 bin kişiyle en çok sayıda milyoner olan beşinci ülke.

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam'in daha önce yayınladığı bir raporda dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesiminin, geriye kalan yüzde 99'luk kitleden daha çok servete sahip olduğu vurgulanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.