7 yaşındaki Halepli kız Twitter'dan bildiriyor

7 yaşındaki Halepli kız Twitter'dan bildiriyor

Bana Alabed 7 yaşında. Muhaliflerin kontrolünde ve kuşatma altındaki Suriye'nin Halep kentinin doğusunda zor koşullarda yaşam mücadelesi veren onbinlerce kişiden biri.

Geçen hafta ilk tweetini öğretmen olan annesinin yardımı ile attı, İngilizce "I need peace" (Barışa ihtiyacım var)" dedi.

Bana Alabed'in dünkü tweetlerinden biri de, "Merhaba Dünya, bugün de hayattayız" oldu.

Suriyeli kız, @alabedbana isimli hesabından attığı İngilizce tweetler ve paylaştığı görüntülerle yaşadıklarını sosyal medyaya taşıyor.

Bana'nın paylaşımları, bölgede sivil halkın maruz kaldığı çatışmaları da gözler önüne seriyor. Attığı tweetlerden bazıları ise şöyle:

"Uçaklar gelmeden erkek kardeşimle resim yapıyoruz. Resim yapmak için barışa ihtiyacımız var.

"Niçin bizi öldürüyorsunuz? Delirdiniz mi? Lütfen bombalamayın."

"Gördüğünüz gibi bombalar yanımızdaki evi vurdu. Bombalar yüzünden her an ruhumu teslim edebilirim."

Suriye ordusu Doğu Halep'i geri alabilmek için Rusya'nın da desteğiyle hava saldırıları düzenliyor. Bölünmüş kent Halep'te halk için ise hayat giderek daha da zorlaşıyor.

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO), sivillerin Doğu Halep'te bombardıman altındaki bölgeden tahliyesi için çağrıda bulunmuştu.

45 bine yakın takipçisi var

BBC'ye konuşan Bana Alabed'in annesi Fatemah ise kızının, seslerini bütün dünyaya duyurmak istediğini söylüyor. Fatemah, "Bana herşeyi görüyor. Arkadaşı öldü ve evimiz bombalandı. Okulunun bombalandığını gördü. Bütün bunlar onu çok etkiledi" diyor. Sosyal medyada büyük ilgi gören Bana'nın 45 bine yakın takipçisi var.

Kimileri Bana'ya dualarını ve iyi dileklerini gönderirken, kimileri de hesabın sahte olduğunu söylüyor, ya da 7 yaşındaki bir çocuğun nasıl bu kadar iyi İngilizce konuşabildiğini sorguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.