Yüksekova Eğitim-Bir-Sen: Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz

Yüksekova Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarına karşı artan şiddet olayları ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

İstanbul’da öğrencinin okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla öldürmesinin ardından, eğitim çalışanları şiddet olaylarına karşı bir araya geldi. Yüksekova Eğitim-Bir-Sen de artan şiddet eylemlerini kınayarak, bu tür olayları önlemek için hükümete çağrıda bulundu.

whatsapp-image-2024-05-10-at-10-05-51.jpeg

"Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalı"

Açıklamayı Yüksekova Eğitim-Bir-Sen üyesi Yücel Pülat okudu. Şiddete karşı yasal düzenlemenin yapılması gerekliliğinin vurgulandığı açıklamada, “Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımlar ivedilikle atılmalı; eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası artık çıkarılmalıdır” denildi.

"Acil ve köklü çözümler bulunmalı"

Basın açıklamasında, şiddet olaylarının artık münferit eylemler olmadığı ve yaygın bir toplumsal sorun haline geldiği vurgulandı. Bu nedenle, acil ve köklü çözümler bulunması gerektiği belirtildi.

"Şiddet olaylarına karşı mücadelesinin kararlılıkla devam edecek"

Eğitim-Bir-Sen, şiddete karşı caydırıcı nitelikte cezai müeyyidelerin getirilmesini ve mağdur olanlara hukuki koruma sağlayacak yasal düzenlemelerin acilen yapılmasını talep etti. Basın açıklamasının sonunda, eğitim camiasının şiddet olaylarına karşı mücadelesinin kararlılıkla devam edeceği ve atılacak adımların takipçisi olacakları vurgulandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.