Hakkari Üniversitesi öğrencileri İsrail'in saldırılarını protesto etti

Hakkari Üniversitesi öğrencileri İsrail'in saldırılarını protesto etti

Hakkari Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, düzenledikleri yürüyüşle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Hakkari Üniversitesi Zeynel Bey Yerleşkesi Sosyal Bilimler Üniversitesi önünde bir araya gelen öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırıları protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Üzerlerinde İsrail'i kınayan pankartlar ve dövizlerle donatılan grup, Valilik binası önüne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında İsrail aleyhine sloganlar atarak tekbir getiren katılımcılar, yürüyüş sonunda bir açıklama yaptı.

gaz2.jpg

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Cumali Çakmak, dünya genelinde Gazze'deki zulme karşı meydanlara çıkan herkese, özellikle üniversite gençlerine teşekkür etti. Çakmak, özellikle yurt dışındaki öğrencilerin, üniversitelerinden atılma veya sınır dışı edilme riski göze alarak cesaretle eylemlerine devam ettiğini vurguladı. Bu öğrencilerin sınavlara girmeyi ve akademik çalışmalarını sürdürmeyi riske atarak İsrail'in Gazze'deki vahşetine karşı durduğunu belirtti.

Çakmak, Gazze'de yaşanan insanlık dışı şiddetin tüm dünyada ender görülen bir vahşet olduğuna dikkat çekti. Kadın, çocuk, yaşlı ve genç demeden insanların hedef alındığı bu saldırıların son bulması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze'de yaşanan zulmün unutulmayacağını ve unutturulmayacağını belirterek, bilinçli nesiller yetiştirilmesinin önemine değindi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum