EKPSS ilk kez Yüksekova'da yapıldı

Bugün, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından düzenlenen (ÖSYM), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2024-EKPSS) ilk defa Yüksekova'da 312 adayın katılımıyla gerçekleşti.

EKPSS daha önce Van ve Hakkari'de yapılıyordu. Yüksekova'da engelli vatandaşların tepkisi ve başlattıkları kampanya sonucu bu sene ilk defa sınavın Yüksekova'da yapılması kararlaştırıldı. Engelli bireylerin katıldığı sınav bugün saat 10.00'da yapıldı.

"Darısı diğer bütün sınavların başına"

Yüksekova Engelli Bireyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Mehmet Salih Diler, sınavın ilk defa Yüksekova'da yapılıyor olmasının önemine değinerek, "Yüksekova'da yapılan EKPSS'ye 312 aday, 6 tane okulda girdi. Bu sınavın burada yapılıyor olması engelli bireylerimiz için düğün havası oluşturmuş durumda. Darısı diğer bütün sınavların başına. Şimdi, buna vesile olan valimiz Ali Çelik'e, kaymakamımız Ömer Çimşit'e, Yüksekova Belediyesi'nin bugün için ücretsiz ulaşımı sağlamasından kaynaklı teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

whatsapp-image-2024-04-28-at-11-11-06.jpeg

"Diğer sınavların da Yüksekova'da yapılamaması için hiç bir geçerli neden yok"

Sınava giren adaylar da sınavın Yüksekova merkezine taşınmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Daha önce sınava güç koşullarda gidebiliyorduk. Yollar tehlike saçıyor, heyelan ve çığlar yaşanıyordu. Bu sene bu kararın alınması çok avantajlı bir durum sağladı, vakti kötü olanlar da sınava katılım sağlayabildi. Bu durumda diğer bütün sınavların da Yüksekova'da yapılamaması için hiç bir geçerli neden yok" dedi.

"Öğrencilerin talepleri yerine getirilsin"

Adaylardan Ferdi Yılmaz ise, sadece kendileri için isteklerde bulunmadıklarını ifade ederek, "Biz herkesi düşünüyoruz. Bu tür sınavlar Yüksekova'da yapılabilir. Başka şehirlerde yapılan sınavlar çok uzak yerlerde, öğrenciler stres içinde yetişmeye çalışıyor. Bazen de maddi durumu kötü olan adaylar katılım sağlayamıyor. Lütfen yetkililer bu konuda da duyarlı olsun, öğrencilerin talepleri yerine getirilsin" dedi.

Sınav içeriğinde, adaylara 60 sorudan oluşan 'genel yetenek' ve 'genel kültür' testleri uygulandı. Testleri cevaplama süresi 60 dakika, ancak engel gruplarına göre 20, 30 ve 40 dakika olmak üzere farklı ek süre verildi.

Sonuçlar 23 Mayıs'ta açıklanacak

Sınav sonuçları 23 Mayıs'ta açıklanacak ve sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerli olacak. Adaylar, sonuçlara ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.