CİSAD, Hakkari'nin doğal güzelliklerini tanıtıyor

CİSAD, Hakkari'nin doğal güzelliklerini tanıtıyor

Hakkari'de doğasever, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğince (CİSAD) düzenlenen etkinlik kapsamında kentin doğal güzelliklerinin bulunduğu alanları gezdi.

Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, kentin doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla bir grup doğasever bir araya geldi.

Yaklaşık 30 doğaseverin katıldığı etkinlikte, farklı illerden gelen ziyaretçiler Ava Ore bölgesine götürüldü. Ava Ore Şelalesi'nin bulunduğu alanda vakit geçiren grup daha sonra Üzümcü köyüne giderek ters lalelerin açtığı bölgeyi ziyaret etti.

aa-20240429-34412697-34412695-hakkaride-dogaseverler-kentin-dogal-guzelliklerinin-bulundugu-alanlari-gezdi.jpg

Baharın gelmesiyle ortaya çıkan güzellikleri fotoğraflayan grup üyeleri, daha sonra Çukurca ilçesine geçerek doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

Etkinliğin rehberliğini üstlenen Mazlum Tekçe, kente gelen yerli ve yabancı turistlere eşlik ederek bölgeyi tanıttıklarını belirtti.

Doğaseverlerin özellikle Hakkari'nin endemik bitkisi olan ters laleye ilgi gösterdiğini ifade eden Tekçe, etkinliklerinin yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.