Çukurca'da 122 çiftçiye fide dağıtıldı

Çukurca'da 122 çiftçiye fide dağıtıldı

Çukurca'da yüzde 75 hibeyle çiftçilere 29 bin fide dağıtılması kapsamında 112 çiftçiye fideleri teslim edildi.

“TAKE ile Üreten Hakkari“ projesi, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla ilimizde, %75 oranında hibe ile hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunulmuş ve kabul edilmişti. Bu proje kapsamındaki ilk fideler, törenle Çukurca’daki 122 üreticiye dağıtıldı.

İlçe Tarım Müdürlüğünde gerçekleşen etkinliğe Hakkari Valisi Ali Çelik ile birlikte; il ve ilçe protokolü üyeleri katıldı. Vali Çelik burada yaptığı konuşmada, sürdürülebilir gıda arzını yakalamak için tarımsal üretimin önemli olduğunu söyledi.

Hakkari İl Tarım Orman Müdürü Mehmet Asım Şen’in konuşmasından sonra, Van Tarım Kredi Kooperatifi tarafından temin edilen 29.000 adet sebze fidelerinin dağıtım programında bir konuşma yapan Hakkari Valisi Ali Çelik Hakkari'nin, sebze üretiminde ciddi anlamda bir ivme kazandığını belirterek, "Çukurca'nın daha güzel bir gıda arzına kavuşması için tarımın niteliksel ve niceliksel yönünü artırmamız gerekiyor. Hakkari'mizi daha ileriye götürecek projelerimize devam edeceğiz" dedi.

fd2.jpg

Çukurca'nın sadece Hakkari’nin değil Türkiye'nin de en verimli topraklarını içerisinde barındıran bereketli bir ilçe olduğunu ifade eden Çelik, "Bu bereketli topraklarımızı, en iyi şekilde değerlendirmek, siz çiftçilerimizin elinde" dedi.

Törene, Vali Yardımcısı Furkan Berber, Çukurca Kaymakamı Mert Kumcu, İlçe Belediye Başkanı Nazmi Demir, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tekel, İlçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.