BDP 23 Nisan mesajı

BDP 23 Nisan mesajı

BDP: "Kürt çocukları bu kadar mağdur ve sıkıntı içindeyken, bizim çocuk bayramına hiçbir şey olmamış gibi bir katılım sağlamamız söz konusu olamaz"

Kürt çocuklarının tutuklanmasına dikkat çekmek amacıyla 23 Nisan kutlamalarına sınırlı bir katılım sağlayacak olan BDP, "Kürt çocukları bu kadar mağdur ve sıkıntı içindeyken, bizim çocuk bayramına hiçbir şey olmamış gibi bir katılım sağlamamız söz konusu olamaz" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yapılacak olan kutlamalara BDP kısmi bir katılım sağlama kararı aldı. Konuya ilişkin bilgi veren BDP Eşbaşkan Yardımcısı Nihat Oğraş, özellikle Kürt çocuklarına yönelik şiddet uygulamaları ve tutuklamalara dikkat çekerek, "Her gün onlarca Kürt çocuğu tutuklanıyor en son Hakkari'de yerlerde sürüklenerek şiddete maruz kalıyor. Dolayısıyla Kürt çocukları bu kadar mağdur ve sıkıntı içindeyken, bizim çocuk bayramına hiçbir şey olmamış gibi bir katılım sağlamamız söz konusu olamazdı" diye konuştu.

'Tutumumuz protesto değil'

Göstereceklerinin tutumla Kürt çocuklarına yönelik geliştirilen tutumu kamuoyuna anlatmak ve anayasa değişikliği konusunda Kürtlerin hiçbir beklentisinin karşılanmadığını göstermek istediklerini ifade eden Oğraş, tutumlarının "bir protesto" olmadığını belirterek, "Bizim ki bu duruma dikkat çekmek için sınırlı bir katılımdır" dedi. İl ve ilçe başkan ve yöneticilerinin kutlamalara hiç bir şekilde katılmayacağını, Belediye Başkanlarının da vekil düzeyinde katılım sağlayacağını belirten Oğraş, "Bu tutumumuzun doğru bir tutum olduğuna inanıyoruz. protesto da edebilirdik ama bunun içinden geçtiğimiz sürecin hassasiyetine denk düşmeyeceğini düşündüğümüz için böyle bir ifade yöntemi kullanıyoruz. Sonuçta bu çocuk bayramı ve merkezinde meclis yer alıyor. Bu konuda mecliste yapılacak törenlere de simgesel bir katılım göstereceğiz. Eşbaşkanlarımızdan birisi de bu konuda mecliste bir açıklama yapacak" dedi.

Meclisi önemsiyoruz

Oğraş, ayrıca kutlamaları protesto etmemelerinin temelinde meclise yükledikleri anlamdan kaynaklandığını belirterek, "Biz meclisi önemsiyoruz. Çözüm olabileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden protesto etmiyoruz" diye konuştu.