İbrahim Genç

İbrahim Genç

Yüksekova Haber’le Adayını Keşfet!

Yüksekova Haber’le Adayını Keşfet!

Milletvekili aday listelerinin netleşmesiyle sahaya inen adayların çalışmaları, seçim bildirgelerinin açıklanmasıyla hızlandı. Milletvekili adayları bulundukları şehirleri adeta karış karış gezip partilerinin programlarını anlatıyor, halkın sorunlarını dinliyor. Düğünlere gidiliyor, taziyelerde bulunuluyor. Ülke sorunları, eksiklikler, yanlışlar sıralanıyor ve bunlara seçim bildirgelerinin sunduğu reçeteler açıklanıyor. Bunun yanında halkla bütünleşebilen, “Bizden biri” hissi uyandıran adayların işi nispeten daha kolaylaşıyor. Çünkü halk daha ilk görüşmeden yakaladığı sıcak iklimle “işte benim vekilim” diyor.

Tabii bu zorlu seçim sürecinde çok dilli, çok kültürlü ve çok inançlı topluma ulaşacak bir dili kullanmak kolay değil. Aynı şekilde ekonomik gelişim düzeyleri arasındaki mesafe derinleşmişken, kimseyi mağdur etmeden bir reçete sunmak da kolay değildir. Tabii belirtmem gerekir ki mayasında “samimiyet, barış, vicdan” bulunan bir adayın hiç yapmacık gülücük savurmalarına gerek kalmadan kendini ifade edebiliyor. Bu da ancak adayların kendilerini jest mimiklerinin de onayladığı doğru bir şekilde ifade etmelerine bağlıdır. Hal ve hareketlerde kibir ve ukalalık varsa, belagatı kim ne yapsın!

Adayların yüreğini, ruhunu görmek

Ne var ki seçim süreçlerinde genellikle belagat ile marifet sergilenir. Hatta yakın zamanda üstün hitap ve belagat yeteneğini gördükleri arkadaşına birçok kişi dönüp “sen daha önce böyleydin de biz mi fark etmedik?” dediklerini duyabilirsiniz. Aslında burada kişinin seçim sürecinde sergilediği performansı sorgulamıyorum. Burada ilgilendiğim şey, vekil adaylarının iç dünyalarının geri plana itilmesinin eksikliğidir. Biz de Yüksekova Haber ailesi olarak vekil adaylarının belagat yeteneklerinin yanında ruhunu, yüreğini ve aklını seçmene açmak istiyoruz.

Çünkü biz; yüreğini halka gösteren bir adayın samimiyetinin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Halkın ruhunu gördüğü bir adaya teveccühünün daha fazla ve kalıcı olacağını biliyoruz. Yine pratik zekasını gördükleri bir adaya halkın rahatlıkla “İşte bu beni savunabilir” diyeceğini görüyoruz. Bu yüzden de milletvekili adaylarının normal seçim çalışmalarının yanında biz de Yüksekova Haber olarak adayların iç dünyalarını sizlere buluşturmak istiyoruz.

Bu amaçla; mümkün olduğu mertebede milletvekili adayları için hazırladığımız 30 soruyla işe başlayacağız. Sorularımızın geneli içe dönük ruh halini ortaya çıkarmayı amaçlayan birkaç kelimelik cevap bekleyen sorulardır. Tabii bunun yanında birkaç soru da seçim süreciyle ilgili olacaktır. Yine bu çalışmamızın altında da adayları kısaca tanıtan bir açıklamaya yer vermeyi de planlıyoruz. Bu çalışmayla adayların duygusal yönlerini, hobilerini, umutlarını, hassas noktalarını ve vizyonlarını siz değerli okurlarımızın keşfedeceğini tahmin ediyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Genç Arşivi