Özgür Amed

Özgür Amed

Ver parayı, Al polisi...

Ver parayı, Al polisi...

**Mehmet Ağar lüks oteline nihayet girdi. 2 yıl kadar ağalık yapacak. Kürtler bilir ki, zindan şartları zor. Yaşam koşulları berbattır. Onun için kekêmiz, insanlık onurunun abidesi Ağar ağabeymize ara sıra mektup yazın. Sıkılmasın, kendini yalnız hissetmesin. Tek başına ne yapacak oralarda. İnanın şu satırları yazarken bile onun adına hüzünleniyorum. Gözyaşları sel oldu enter tuşuna akıyor ha bire.

**Adana’da bir polis müdürü (Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım) kameralar önünde derdini anlatmaya çalışan bir kadını "Kadın sesine tahammül edemem. Erkeklerle konuşalım" diyerek susturmuş.

Utanmazsa panzeri işçi kadının üzerine sürüp gaz-su sıkacak. Kadın sesi diyor siz “her şey” anlayın. Kadına ne kadar tahammül ettiklerini de Fevziye Cengiz olayından hatırlıyoruz zaten.

**Ekonomik krizde olan Yunanistan’da polisin vatandaşlara kiralanmasına izin çıktı. Yunan polisi, 30 Euro veren vatandaşa 1 saat korumalık yapacakmış. Yani kısaca polise 30 euro değer biçmişler. Uygulama da hayli ilginç. Şimdi misal 2 tane polês kiralasam ve eyleme gitsem, o diğer polislerden nasıl koruyacaklar? Onlara engel olacaklar mı? Olmazlarsa tabi zırnık koklatmam derim yuro git buradan, o ayrı mesele de. Yine de garip tabi. Halk bunu iyi değerlendirmeli, tüm polisleri eylem saatlerinde kiralamalı.

Şimdi aynı olayın Türkiye için olabilitesini düşünün! Hahoo! Neler olurdu neler…

**Türk basını şu aralar bir mesele konusunda el birliği ile 90’ların BBC imajına talip gibi. O mesele de Suriye’den kaçanların Kilis’te kurulan konteynır kente alınmaları. Hürriyet geçenlerde affederseniz bokunu çıkartıp  “Rüya Şehir” dedi. Neymiş efendim, okul, hastane ve daha neler neler; ne deseniz varmış içinde.

Gazetelerde topluca bir övmeler bir övmeler. VAN’ı dövenler nihayet övecek bişi bulmuşlar yani. Van halkını kışın içinde çadırlarda yakmaya reva görenler şimdi kalkmış tır elodan nağmeler okuyor. İmaj ve iman tazeliyorlar. Alçaklığınızda eni sonu boğulacaksınız…

**Denizli’nin Acıpayam İlçesi Akalan Belde Belediye Başkanı DP’li Hakan Şahal, Burdur’da sit alanında kaçak kazı yaparken suçüstü yakalanan Başkan Şahal ve yanındaki 4 kişi tutuklanmış… İnsan “analar ne başkan doğurmuş” demeden edemiyor tabi…

**Roboskî vardı değil mi? Köyde sağ kalanları da yok edip rahatlamadın ya devlet!!! Ne diyim sana ben. İnsanların gözünün içine nasıl bakabiliyorsun. Sonra’da CHP’ye yüklenecem derken, Kur’an öpmeler falan. Zerre samimi değilsin birêminî eleminyom…

**Kayseri Özel Avrupa hastanesinin ameliyathanesinde çiğköfte yapılmış.

Hastalara narkoz niyetine mi verilmiş nedir dertleri?

-Doktor bey bitti çiğköftemiz, acısını test edin!

+Dur evladım şurda bir açık kalp ameliyatı yapıyoruz.

-Tamam o zaman marul arasında veriyorum biraz, yakala!

+Hoop! Müthiş olmuş valla, dur biraz yaranın içine de sürelim. Bak gördün mü kendine gelmeye başladı sanki…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Özgür Amed Arşivi