Necip Çapraz

Necip Çapraz

Tetikoğlu'nun zor günleri

Tetikoğlu'nun zor günleri

28 Şubat"tan 24 Kasım"a çok  şey değişti

24 Kasım öğretmenler günü Adana'nın Kozan ilçesinde Türkiye"de belki yeni bir 28 Şubat"ın tersini gündeme getirecek. Bu defa da “türban sorunu” adıyla gündemin bir numarası olacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Kozan Belediye Sineması'nda düzenlenen program akışı içinde öğretmenler günü ile ilgili kompozisyon yarışmasında dereceye giren Tevhide Kütük birincilik ödülünü almak üzere sahneye türbanlı çıkınca Kozan Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Garnizon Komutanı Hüseyin Çopur"un isteği üzerine, "İndirin onu" diyerek tepki göstermesi üzerine Tevhide Kütük İl Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat tarafından kürsüden indirildi. Bu durum bir haftadır haberlerin en önemlileri arasında her akşam gündeme geliyor.

Organize İşler

Konuyu daha iyi anlamak için yaşananları  Kozan Barış Gazetesi yazarı Ö. Yusuf Karavelioğlu kendi köşe yazısında uzunca değinmiş. Kütük indirildikten sonra “Aynı anda AKP İlçe başkanı ve iktidara yakınlığı ile tanınan sendikanın üyesi olduğu aşikar öğretmenler, salonu terk ederek protesto amacı güttüler. Olay ertesi gün iktidar yakını medya kuruluşlarında alındı ele verildi dile…

Laik Türk Cumhuriyeti Anayasasını korumak ve kanunları uygulamakla mükellef Kaymakam ve Komutan bir anda zalim, sınırları zorlayarak hareket eden (Yada ettirilen) öğrenci mazlum sınıfına konuluverdi. Madalyonun öbür tarafından bakmak ise kimsenin aklına gelmedi nedense… Olayların gelişimini baştan ele aldığımızda, laiklik karşıtı anlayıştan provokasyon kokuları yayılmaya başladı.”diyor.

Yaşananları hemşerimiz Yılmaz Erdoğan"ın filmi olan “Organize İşler”e benzetiyor. Karavelioğlu “Gelişen bu olayda kanımca bir senaryo var. Türbanlı öğrencimizde (bilerek  yada bilmeyerek) olayı dramatize eden figüran durumunda… Nedir bu yahu, organize işler mi yoksa? Şöyle aklıselim düşünecek olursak orada ağlatılan öğrencinin göz yaşlarının sorumlusu bilinenin aksine Kaymakam ve Komutan değil, müsaade edilmeyeceğini bile bile öğrenciyi sahneye çıkaranlardır.”diyor. Sanırım olayı az çok anlamış olduk.

Akp kendine Müslüman

AKP lideri Erdoğan iktidara iki dönemdir “demokrasi mağduru edebiyatı” ile en büyük parti konumunda. Tam demokrasi mi? Kendine demokrasi mi?

Benim şahsi düşüncem de; her türlü özgürlüğün, düşüncenin kanunlarla güvence altına alınmasından yana olduğumu da belirtmek istiyorum. Türbanın kullanılma amacı da önemli; bir siyasi partinin sembolü veya politik malzemesi olarak mı kullanılacak, yoksa inancın gereği olarak mı kullanılacak? Hoş görü içinde bakmak değil, demokratik bir düşünce içinde olaya yaklaşmak önemlidir.

Tetikoğlu Yüksekova gönüllüsü

Gelelim Kaymakam Aydın Tetikoğlu"na; 1995-1998 yıllar arasında üç yıl Yüksekova"da görev yaptı. Medeni cesareti, çalışkanlığı, sosyal bir insan oluşu, insanlara hümanist duygular içinde yaklaşan bir kişiliği ile tanıdık. Tabii laik olma yönü tartışılmaz. Yüksekova"da görev yaptığı süre içinde birilerinin onlarca korumayla gezdiği o cehennemi yıllarda eşiyle bir çok defa korumasız gezen, ilçe dışına pikniklere korkmadan giden bir insan bir bürokratti.

Beklide yıllardır özlediğimiz "halkla bütünleşen idareci" dediğimiz kişiliğe en uygun kişiliklerden biridir. Her gelen kaymakamlara bu yapıdaki Tetikoğlu"nu anlatırım.

On yıla yakın bir süredir ilçemizden giden ve halen ilçemizdeki anıları ve insanları unutmayan, aynı zamanda www.yuksekovahaber.com sitemizden Yüksekova"yı her zaman takip eden Yüksekova gönüllüsü bir insan olduğunu biliyorum.

Tetikoğlu tehdit ediliyor

Kendisini “geçmiş olsun” demek için aradım. Ama Yüksekova"daki o çatışmalı ortamlar dahi olsa Yüksekova ve Yüksekova"yı unutmadığını belirtti. Son günlerde saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Tetikoğlu; “Gelen tehdit mesajları ve bir kısım medyada bir linç girişimi ile karşı karşıyayım.”diyor.

Tetikoğlu merkeze mi alınacak?

Şimdi daha önce ilçemizde sevilen bir kaymakam olan Tetikoğlu Başbakan Erdoğan tarafından merkeze çekileceği ve hakkında soruşturmaaçıldığı söyleniyor. Ama tüm olanlara rağmen hiçbir şeyden korkmadığını da belirtiyor. Başbakan sizi merkeze mi alacak? Sorusuna da; “Her şeyin hayırlısı” diye cevapladı.

Şimdi sormak lazım Başbakan eğer türban sorununu çözecekse çözsün, böylelikle bu tür durumlarla karşı karşıya kalan bürokratlar da rahat eder. Başbakanı tutan mı var yoksa? Hem mecliste bu yasayı çıkaracak güçtedir. Bir birlerine ip atacaklarına bu defa da “türban” atsınlar.

Tetikoğlu şimdi bir kısım medya tarafından hedef tahtasına alındı. Hatta başbakanın onu merkeze alacağı haberi bile o söz konusu.."Bir kısım" medya  tarafından her gün dillendiriliyor. Şimdi ben kaymakamın can güvenliğinden endişe ediyorum. Çünkü bir kere  O da Yargıtay üyeleri gibi “Vakit Gazetesi”nin hedef tahtasında afişe edildi.

Bu ülkede bir şeyler değişiyor. Hani birilerinin dediği gibi “Kanlı mı olacak, kansız mı olacak?”. Ama AKP"nin Kürt sorununda bu kadar şahinleşmesi acaba alttan alttan rejimin şartelleri ile mi oynuyor?

Sorusu insanların aklına geliyor.

TETİKOĞLU KİMDİR

1995-1998 yılları arasında Yüksekova Kaymakamlığı yapan Tetikoğlu,

Ekim 2006 yılında Adana'nın Kozan Kaymakamlığı'na atandı. Daha önce Yozgat'ın Aydıncık, Erzurum'un Olur, Hakkari'nin Yüksekova ve Sakarya'nın Karasu, Tokat'ın Zile  İlçesi'nde görev yapan 42 yaşındaki Tetikoğlu, evli ve 2 kız çocuğu babası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Necip Çapraz Arşivi