Özgür Amed

Özgür Amed

Son Gençlik Operasyonları Üzerine

Son Gençlik Operasyonları Üzerine

Bugünlerde cezaevine en çok Amed Sur bölgesinden arkadaşlar getiriliyor. YDG-H adı altında hemen her gün operasyon yapılıyor. Sur ilçesinde neredeyse genç arkadaş bırakmadılar. Amed’te şu aralar bir taş devrilse polis o günün sabahında gençlere operasyon yapıyor. 5 haziran’da Amed’teki mitingde patlatılan bombaların ardından daha da sıklaşan operasyonlar, en son Şehitlik semtindeki suikast ve kontra faaliyetleri sonrası yerini yeni tutuklama dalgalarına bıraktı. Her şey bahane ediliyor. Şu an her şey gençlerin üzerine yıkılıyor. Dosyaların hepsi önceden hazırlanmış. Ve neredeyse bu son tutuklama-gözaltı operasyonlarının hepsi 6-7 Ekim’e yönelik. Gelen yeni tutuklu arkadaşlar özellikle Ekim ayından bu yana fiziki takibe alınanlardan oluşuyor. Dosyalarında bir şey yok, sadece gizli tanık ifadeleri var. Dolunay, Kanarya ve Ilgaz yine iş başında!

Şimdilik bizim kısımda dört arkadaş var bu son tutuklamalar ile birlikte gelen. Bir iki kişi daha gelse burada Sur Kantonu ilan edebilecekler. Emniyette bulundukları süre zarfında polislerin onlarla diyalogları ve tahrik dolu sohbet istekleri esas alınma sebepleridir. Yoğun ajanlaştırma çabası var. Genç arkadaşları birbirine kışkırtma ve karşı karşıya getirmeye çalışmışlar.

Yine emniyetin söylemine göre bu operasyonlar özellikle devam edecek. Sur ilçesi için özel bir konsept uyguluyorlar. İlginç durumlarda olmuyor değil…

Gençlik adı altında getirilenlerden biri yaklaşık 70 yaşında. Bir diğeri uyuşturucu kullandığı için bizzat gençlik tarafından uyarılan biri. Hatta mahkemede hakime şöyle söylemiş :“ Beni nasıl YDG-H’tan alırsınız, onlarda bana geçen gün ceza kesti! ”

Yine imam hatip mezunu bir imam arkadaşta şu an YDG-H’tan dolayı aramızda. Henüz şoku üzerinden atlatmış değil. Oruç ayını zindanda geçirecek. Eğer etkili dualar edebilirse, Allah’ın devletin belasını verebileceğini söylemekten de geri kalmıyor.

Çocuk yaşta olanlar da Murat Karayılan’ın sağ kolu imiş. Anlayacağınız TEM senaryo birimi bu aralar yoğun mesai yapıyor.

Özetle 6-7 Ekim’e dair algı operasyonları devam etmekle birlikte, içeriden, özellikle yozlaştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü yerler, çökertme ve gençliği pasifize etme, kriminalize etme çabası var. Her tutukladıkları kişinin yerine kendi istihbaratçılarını yerleştirmek isteyecekler. Tutuklu arkadaşlar daha çok kişinin getirileceğinden eminler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Özgür Amed Arşivi