İrfan Sarı

İrfan Sarı

Sen de gel sevgili

Sen de gel sevgili

Sümbülün yalın kaya gövdesi ara ara toprağı toplar koyaklarına işte ilkin orda yeşillenir çimen, Gever ovası ise her bahar önce üstündeki kar elbisesinden kurtulur, orda Berfinsiz bir bahar olmaz zaten. Şemdinli’de orman bitkisi devinirken, ağaçları gökyüzünün gözleri önünde patlar meyveye, Çel, hep erken düşer yatağa, doğumu erkendir. Cemre toprağa düşer düşmez bütün vadiler, tepeler, sırtlar hazırdır bahar halayına.

İşte o dem yüreğiniz Cilo dağı atmaktadır, Mérgezer yaylası denizi anımsatır.

Ve sizler Hecroké kadar diri ve delisiniz, ölümsüzlük hülyanız tutar sebepli.

Bahar rüyaların gerçeğe dönüştüğü mevsimdir Hakkâri’de. Yarına varmak için bir sebeptir. Yaşamak hevesi sarar her bir yerinizi. Kar silkinince gerisinde gebe bir toprağın resmi kalır, doğurdu/doğuracak gibi.

Zap’a her yerden akın olur, Gever suyu, Karasu, Cehennem vadisi suyu, Kırıkdağ kanalı, Dérişk suyu koşarak geliyor.

Sende gel sevgili.

Mevsimin en eksik rengi sen olmayasın. Yürüsün dağlara akışın ve tepelere açsın gelişin.

Çağla akan ırmaklar gibi. Bir sen salın birde akarsular. Kalbimin yataklarına çarpa çarpa ak. Akarsular da koylara çarpsın. Dolaşırken ben içimdeki çocukla el ele. Gel…

Rastlarsın bana çeyrek bir rotada, kurulmuş bir türkünün zarına dinlerken kendini. Güneş altta bir yerlerde tutuşturmuşken akşamı, göğün ve dağların üstünde kızıla dönmüşken bulut.

Takatsiz bir rüzgar yanarken o yangında.

Gel… Rastla bana.

İki gözümü yollarına diktiğim gün gibiyim hala. Saçlarını son rüzgarda gördüğüm gün gibi. Silkinmeliyim elbisemden, saçlarıma değen toz tanesinden yüreğime düşen hüzünden.

Mevsim başını kaldırır topraktan dışarı. Topraktan içeri bir ben: gel! Çek beni. Şehrin duasına kalmayalım.

Göğe kül serpilmesin ve kurşuniye boyanmasın bırak, doğa doğurunca sancısı bize değmesin.

Sende gel sevgili,

Bahar nasıl geliyorsa öyle, Saçların serpilmiş olsun yüzüne ve değmiş olsun uçları göğsünün en ulaşılmaz koyuna. Saçların günahların en masumsu olanını işlemiş olsun.

Nasıl olsa baharın günah yazılmaz.

Yazılacaksa bir günah oda tanrıdan bana yadigar olsun.

Sende gel sevgili bak baharda geliyor. Kokusunu ilk ben duymadım, kuşlara sor. Toprakta tepişen oğlağa ve kişneyen kısrağa. Zaman aşk zamanı, dem sarhoş, Kahverengi gözlerini ser bu rüyaya.
 
Diyeyim ki; kuşlara, börtü-böceğe, kırlangıca, leyleğe, turnaya, ceylana, marala, dağlara, tepelere diyeyim ki! bahar gelmiş, baharla beraber meylim.
 
Söylerken rüzgar Kürdili Hicazkar, akarken Zap elektro bağlama hesabı diyeyim ki; yarda gelmiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
İrfan Sarı Arşivi